Waaier heel de nacht aan: schadelijk?

het is zo'n witte waaier op een standaard en die heb ik nu de laatste tijd iedere nacht aan. is dat schadelijk voor mij of de waaier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door de luchtstroom zul jij iets meer vocht verliezen dan zonder ventilator. Zolang je 's ochtends geen enorme dorst (of zelfs uitdrogingshoofdpijn) hebt, en geen droge slijmvliezen, is dat echter geen probleem. Als je slaapkamer stoffig is, zul je met ventilator iets meer stof inademen dan zonder ventilator. Dat kan een licht negatief effect hebben op je longen en op de kwaliteit van je slaap. Ik denk dat het in een redelijk schone slaapkamer geen probleem zal zijn. Groot voordeel van een ventilator is dat de muggen je niet kunnen vinden, doordat jouw geur en warmte continu door de hele kamer worden gemengd. De ventilator zal wat eerder slijten als je hem lang aan hebt staan. Maar ja, slijten doet hij toch wel. Eventueel kun je je ventilator op een tijdklok aansluiten, zodat hij na een bepaalde tijd vanzelf uitgaat. Verder verbruikt een ventilator stroom: slecht voor het milieu en voor je portemonnee. Tot slot kan een lawaaiïge ventilator je slaap verstoren. Maar als jij het geluid juist rustgevend vindt, zul je juist beter inslapen. Dat hangt dus af van de combinatie jou-ventilator.

De waaier slijt natuurlijk. Maar nee, het kan geen kwaad.

Je kan er wel verkouden van worden. Als je de waaier ook al maar iets op je hoofd hebt staan waardoor het tocht. Dat zijn mijn ervaringen. Maar als dat het ergste is.. Niet echt schadelijk dus.

Het is niet schadelijk voor jezelf, in die zin dat je een hogere eletriciteitsrekening zal ontvangen. Een ventilator verplaatst alleen de lucht dus geeft wel plaatselijk verkoeling maar zal het verder in je kamer niet koeler maken. Verkouden is uitgesloten want dat gebeurd alleen bij in contact komen met een persoon die al verkouden is door aanraking of door de lucht als diegenen bv niest in jouw richting. Ik zou zeggen doe lekker een raam open dat is veel gezonder en goedkioper.

Bronnen:
hersenpan

Je mag nooit een ventilator de hele nacht op jezelf gericht houden. Dit veroorzaakt dat de ene kant van je lichaam kouder wordt als de andere kant... Hierdoor zal je hart harder gaan pompen waardoor je oververhit kan raken en een hartinfarct een gevolg kan zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100