angst voor vrachtwagens

ik heb zelf nooit een rijbewijs gehaald omdat ik erg bang ben op de snelweg en vooral bang van vrachtwagens ik krijg het spaans benauwd als we een vrachtwagen inhalen mijn man wordt helemaal gek van mij is er iets tegen te doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is het eens verstandig om een dag met een vrachtwagen chauffeur mee te gaan, dan zie je alles eens van een andere kant en valt het misschien allemaal wel mee.

Leer wat de gevaren zijn van vrachtwagens en waar je veilig bent. Als je oogcontactet de chauffeur kan maken kam hij jou ook zien en begeef je je niet in de dode hoek. Is erg belangrijk voor de veiligheid van jou en de chauffeur.

Mijn vrouw had dat ook altijd. Soms gilde ze zo hard dat ikzelf een gevaar op de weg werd. Ik heb haar vervolgens haar rijbewijs laten halen. Daarmee deed ze zoveel ervaring en kennis op dat ze nu geen schrik meer heeft. Niet de goedkoopste oplossing maar het werkt wel.

Misschien is het inderdaad een goed idee om toch eens je rijbewijs te halen. Je zult voelen dat je de situatie meer onder controle hebt als je zelf achter het stuur zit! Je kan over je angsten vertellen tegen de instructeur die daar vast wel wat mee kan. Bovendien zul je gauw merken dat het rijden op snelwegen makkelijker is dan het rijden in krappe straatjes in de bebouwde kom. Je moet trouwens weten dat vrachtwagenchauffeurs professionele bestuurders zijn; ze zitten vaker achter het stuur dan de meeste andere bestuurders en hebben daardoor meer ervaring, waardoor zij een veel minder groot gevaar zijn dan andere weggebruikers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100