Is het erg als je een kalknagel nagellakt?

Wordt het erger of maakt het niet uit? Het is namelijk best wel lelijk en ik loop toch wel graag met slippertjes buiten ipv op dichte schoenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

2x per dag met een watje wat (schoonmaak-) azijn erop doen (een literfles kost in de supermarkt nog geen 50 eurocent!) en je nagel wordt weer normaal. Wel echt elke dag doen, en wekenlang volhouden, maar je ziet hem beter worden. En als ie helemaal is uitgegroeid heb je weer een normale nagel. Als je hem lakt kan de azijn er niet in doordringen! Ook nu en dan een voetenbad met soda tussendoor helpt. Gewoon zorgen dat die schimmel het niet leuk meer vindt op jouw nagel ;-)

Als jij je kalknagel gaat lakken komt de schimmel aan het kwastje en dat betekent dat iedere keer als jij je nagels lakt jezelf weer besmet en ook de overige nagels. Niet zo verstandig dus.

Mijn huisarts zegt dat ik ze gewoon moet lakken en niet die pillen moet gaan slikken die weliswaar helpen tegen kalknagels maar erg schadelijk voor de lever zijn.

Je kunt met een kartonnen nagelvijl de bovenkant van je nagels dunner vijlen en daarna gewoon lakken. Dit doen pedicures ook met kalknagels. Maak de vijl wel meteen goed schoon na het vijlen en laat deze niet door andere mensen gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100