Hoe leer je om andere mensen op nr 1 te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

In plaats van jezelf? Dat is niet zo moeilijk hoor. Oprechte interesse voor iemand tonen, telefoontje of kaartje sturen, iemand helpen, vrijwilligerswerk, luisteren. Jouw tijd voor de ander. Jijzelf bent jij, maar je hoeft echt niet op de voorgrond. Geven is vaak zoveel leuker dan alleen maar nemen.

Zet niet alleen koffie voor jezelf maar vraag hem of hij ook wil. Bijv met vlees of gebak ofzo niet zelf het grootste stuk nemen. Het laatste hapje aan hem geven. Het is heus niet moeilijk. Maar het is ook niet goed om altijd jezelf weg te cijferen. Maar dat was je vraag niet.

Waarom zou je dat willen doen? De belangrijkste persoon in jouw leven is toch jezelf. En alle andere mensen komen altijd op de tweede plaats. Er is echt geen winst te behalen in het wegcijferen van jezelf. Als je mensen wilt helpen, kan je dat altijd doen, maar wel op een manier waar bij jij niets of zeer weinig moet opofferen. Je zult dus per geval moeten bekijken hoe je iemand kan helpen en dat is niet te leren, het is een kwestie van uitproberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100