Kun je echt doof worden van Lyme?

Ik heb Lyme ja (al naar de dokter geweest), maar deze nacht werd ik wakker. Ik kon niks horen, in mijn rechteroor. Nu iets beter... Word ik doof? Hellup!!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit vond ik op wikipedia: Lyme is in sommige gevallen de oorzaak van (eenzijdige) plotselinge doofheid, waarbij een aanzienlijk gedeelte van de gehoorfunctie uitvalt. En het staat bij onderstaande website ook als symptoom. Of dit blijvende doofheid kan betekenen, weet ik niet, toch even binnenkort langs een arts om het hierover te hebben. Sterkte!

Bronnen:
http://www.borreliose.nl/index.php?option=...

Je zult hiervoor toch echt naar een arts moeten. Lyme is iets waar je niet te licht over moet denken en er zijn maar weinig specialisten in Nederland en de behandelingen lopen erg uiteen.. Er loopt op dit moment een onderzoek naar behandelmethodes in het ziekenhuis van Nijmegen.

Hey, Ja, dat kan. In de meeste gevallen is het tijdelijke plotsdoofheid (meestal ook aan 1 oor), maar het kan ook blijvend zijn. Het feit dat je al weer wat beter hoort dan vannacht, is een goed teken, maar geeft GEEN garantie!!! Maak zo snel mogelijk een afspraak met je huisarts hiervoor, want hoe sneller er gehandeld wordt, hoe groter jou kans op een goed herstel van je gehoor!

Tijdelijke doofheid als gevolg van de tekenbeetziekte is inderdaad mogelijk. Dat was namelijk het geval bij Wibi Soerjadi. Hij kreeg toen een zware prednisonkuur die goed werkte, langzaamaan ging hij beter horen. Maar het duurde wel een jaar voordat z'n gehoor weer 100% was.

Bronnen:
http://www.doof.nl/Gehoor-pianist-Wibi-Soe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100