Hoe kan je je hoofd leeg maken?

Voel mn hoofd vol zitten,en ben gauw gestressed,ben naar dokter geweest maar die kan ook niets doen,moet ik maar accepteren.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

goede oefening is om steeds meer momenten in het 'nu' te zijn. b.v. als je de afwas doet dit met je volle aandacht te doen. in het begin is het mooilijk, maar oefening baart kunst. en Wandelen en je richten op wat je ziet ,zonder oordeel hielp/helpt mij ook goed.

je moet aan dingen denken waar je blij, en vrolijk van word. of iets doen waar je blij van word, zo denk je even niet aan de vervelende dingen :D

Bij mij werkt lavendelolie. Dat smeer je op je slapen of je ruikt eraan. Te koop bij de betere drogist of natuurwinkel (De Tuinen).

Zoek ontspanning. Hoe druk en gestresst je ook bent, zorg dat je altijd iets vind om je te ontspannen. Wandelen in de natuur, een bad nemen, een tukkie doen, op een terrasje zitten enz. Maak regelmatig tijd voor jezelf vrij om te ontspannen, dan wordt je hoofd vanzelf leeg.

Een haptonoom, fysiotherapeut of psychotherapeut kan je helpen met ontspanningsoefeningen. Zoek iemand in de buurt die hier in gespecialiseert is.

Hoe jij je hoofd moet leegmaken dat moet jezelf ontdekken maar ik doe het als volgt. (Ook als ik niet in slaap kan vallen helpt mij dit.) Ik ga op mijn rug liggen en laat eerst mijn linkerbeen ontspannen dan mijn rechter. Ik doe dit door er echt over na te denken en te "sturen". Zo ook met mijn armen en lijf. Hierna laat ik mijn hoofd leegstromen. Ik vind dan mijn rust zowel lichamelijk als geestelijk. Ik zou zeggen probeer het eens.

je kan hoofd leeg maken door flinke lichamelijke inspanning ga hardlopen of fietsen de sportschool, in iedergeval iets waar je niet bij hoeft na te denken

Daar zijn heel veel verschillende manieren voor en het is heel goed van jouw dokter dat ie niet begint aan pilletjes enzo. Je kunt kijken of jouw verzekering een cursus Mindfulness vergoed. Daar leer je naar het hier en nu te kijken en je hoofd leeg te maken. Je zou kunnen leren mediteren. Dat is niet makkelijk, zeker in het begin niet. Hier vind je informatie over meditatie voor beginners. http://in-balans-met-onrust.blogspot.com/2010/04/meditatie-voor-beginners.html

Mantra's zingen !

Je kan valeriaan proberen, te koop bij de kruidvat. Werkt bij de meeste mensen wel rustgevend, Of als je het psychish wil doen, dan is Mindfullness een perfekte manier. Dit is ook een vorm van meditatie, maar makkelijker voor iedereen. Kijk op http://www.mbcttrainingen.nl/audiobestanden.html voor gratis audiobestanden. Ik gebruik het ook, werkt super tegen stress en als je hoofd helemaal vol zit met dingen!

meestal werkt meditatie. Ga op de grond of op een stoel te zitten (in de kleermakerszit), sluit je ogen en probeer naar wat new age music te luisteren. daar ontspan je meestal van. Rond deze tijd is het raam open doen voor wat frisse lucht ook geen probleem. maak de ruimte trouwens niet te donker.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=yw3efo2vs84

zorg ervoor dat de plek waar je slaapt opgeruimd en netjes geordend is . als je in een chaotische ruimte slaapt word je ook sneller gestrest

magnesium nemen

Dit gaat bizar klinken. Maar ik stel mij een autoruit voor waar al mijn gedachtes als dode vliegen aankleven. Dat zet ik de fictieve ruitewissers aan. En zeem ik mijn gedachtes weg. Vaag misschien maar het werkt. Ik ken ook iemand die doet net alsof de gedachtes op de radio zijn. En die zet ze dan vervolgens steeds zachter. Tot de radio uit is. Succes

Bij mij werkt het om dan muziek te luisteren of een goed boek te lezen. Het resultaat is dan dat mijn hoofd op dat moment helemaal leeg is. Dit is voor mij de ultieme manier om even tot rust te komen en de stress kwijt te raken.

Ik heb regelmatig het gevoel of mijn hoofd vol zit,ben paar keer naar psycholoog geweest maar vond dat niet helpen,ben toen ga fitnessen,lekker flink er tegen aan flink zweten en echt als ik zo loop te beulen voel ik me hoofd gewoon leeglopen,ben alleen met de training bezig in mijn hoofd daarna douchen en ik kan er weer even tegen. als je sport niks vind iets anders doen waar je een goed gevoel van krijgt,hobby van vroeger weer oppakken o.i.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100