Bestaan in Nederland ook weddingplanners en zo ja, hoe wordt je dat dan ?

En wat is een goede nederlandse naam : huwelijks organisator ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die bestaat en de markt word steeds groter. Je kunt een hbo opleiding volgen van 3 jaar voor het organiseren van events. Deze opleiding is wat breder. Je kunt ook een 1 jarige cursus/opleiding volgen die helemaal is gericht op wedding planner (OWPN). Volgens mij wordt het gewoon weddingplanner genoemd, op de dag zelf zijn ze ceremoniemeester.

Ceremoniemeester noemt men zo iemand in Nederland. In gegoede kringen is het gebruikelijk dat men zo iemand aan trekt om het hele huwelijksfeest te organiseren, te plannen en te regelen. Doordat het niet iemand van de feestgangers zelf is (zoals in de meeste gevallen voor de ceremoniemeester geldt) kan deze persoon vaak heel objectief en onbevooroordeeld zijn werk doen, uiteraard wél in samenspraak met het bruidspaar die altijd de beslissende factor is.

Ja, die bestaan ook in Nederland. Hoe je het wordt; er bestaan cursussen voor weddingplannner. Ik denk dat het goed is als beginnend weddingplanner dat je al ervaring hebt om het één en ander te organiseren. Een goede Nederlands benaming zou ik zo niet weten.

Er is inderdaad een cursus die je kunt volgen. Deze is best intensief en je moet dan ook een stageplaats zoeken. Ik kan je vast vertellen dat dit niet meevalt, want stagen betekent concurrentie... Maar goed, kijk een op deze website:

Bronnen:
http://www.theweddingplannersinstitute.com/

ja die zijn er in nl ook, ik geloof dat je daar een cursus voor kan gaan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100