Zijn alle pillen in een strip hetzelfde? (anticonceptiepil)

Ik ben al heel wat jaren aan de pil en neem deze trouw iedere dag. Nu vroeg ik me af of de pillen op een strip allemaal dezelfde werking hebben of dat het echt van belang is om de pil horende bij de juiste dag te nemen.
Ik heb namelijk nog een paar reservestrips over die ik op wil maken. Kan ik bijvoorbeeld op maandag ook een pil nemen die je eigenlijk op bijv. woensdag in de 2e week zou nemen?
Ik neem aan dat deze dagen er alleen bij staan als reminder voor jezelf om te weten of je hem niet vergeten bent, maar ben hier niet 100% zeker van.
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De pillen zijn allemaal hetzelfde, niet iedereen begint op dezelfde dag met slikken dus verschillende pillen zijn nutteloos.

Ervan uitgaande dat je een 1-fase pil gebruikt, is het geen probleem! Eénfasepillen In één strip zitten meestal 21 pillen die allemaal dezelfde kleur hebben en hoeveelheid progestageen en oestrogeen bevatten. Meestal staat boven elke pil aangegeven op welke dag je hem moet slikken, maar omdat alle pillen dezelfde samenstelling hebben is het niet erg als je de vrijdag-pil op dinsdag zou slikken of andersom. Je slikt elke dag een pil en als na 3 weken de strip leeg is, houdt je een stopweek van 7 dagen, waarin je na 2 of 3 dagen ongesteld wordt.

Bronnen:
http://www.anticonceptiemethoden.nl/index.php?p=64

Ligt eraan wat voor pillen je hebt. Heb je een ''normale'' strip waar je op een gegevenmoment moet stoppen? Of heb je zo'n nieuwe 24+4 strips? Bij een normale strip zijn ze allemaal hetzelfde, bij de 24+4 strip zijn ze niet hetzelfde en moet je elke dag nauwkeurig volgen.

Hetzal wel aan de soort pil liggen die je slikt. Er zit wel degelijkeen verschil in. De eerste week minder hormonen....de tweed week meer en dan wordt het weer afgebouwd tot aan je stopweek. Als je een reservestrip gebruikt gebruik dat exact hetzelfde pilletje die je op je gewone strip had moeten gebruiken. De dagen staan er echt niet als geheugensteuntje op,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100