Ik heb vreselijke haaruitval. Wat kan een oorzaak zijn?

Iedereen verliest 100a200 haren per maar dit is echt veel. Borstels vol kan ik eruit. Het is van de een op de andere dag. Wat zou het kunnen zijn. Wil niet gelijk naar de dokter rennen omdat mijn huis niet irriteerd ofzo. Wie heeft er een idee. Ik slik geen andere medicatie dan de medicatie die ik al maanden slik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Baileyisme; Dan zou ik toch de bijsluiter van die medicijnen nog eens doorlezen en desnoods de dokter (eventueel telefonisch) navragen. Het is niet ondenkbaar dat bijverschijnselen zoals haaruitval zich pas na langere tijd openbaren.

Het kan vitamine B tekort zijn. Maar aangezien er verschillende soorten B zijn. Even langs de huisarts, voor een adviesje.

Toevallig pas bevallen? Neem mama vitamine. even bikkelen maar na 3 maanden is het voorbij! Succes!

Ik heb precies het zelfde probleem maar ik ben 3 maanden geleden bevallen vandaar. Ik hoorde laatst dat het kwam door vitamine gebrek en vermoeidheid. En soms is het ook wel een beetje erfelijk

Er zijn diverse oorzaken bij haaruitval: Stress/vitamine B tekort/ondergewicht/erfelijkheid/onstoken haarzakjes/ziekte/hormonale schommelingen(bijv. tijdens-na zwangerschap)/Alopecia Areata(kaalheid bij vrouwen)/bepaalde medicatie. Het is dus voor ons en voor jou niet zo maar te bepalen! Hoop dat alles goed komt! (Ben jij dat trouwens op dat fotootje?Die dame met die mooie blonde haren?-Ben gewoon nieuwsgierig!:-)

Ben je vegetariër? Dan moet je B12 slikken, want dat krijg je anders niet binnen. Bij mij stopte de haaruitval daarmee direct.

Haaruitval is echt niet goed. Zeker als het niet genetisch bepaald is. Er is 'iets' al echt heel ver heen richting het slechte. Want je haar is volgens mij erg sterk normaal. Ik zou wel direct naar de huisarts gaan. Er kan heel goed een diepe psychische oorsprong liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100