Van welk eten krijg je aften en welk, natuurlijk, middel helpt het beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oorzaken oa: roken, slechte mondhygiëne, stress, weinig slaap, onvolwaardige voeding . Iedere dag spoelen met saliethee en aanstippen met boraxglycerine (gewoon bij de drogist verkrijgbaar) is een heel goed middel.

Je krijgt geen aften van eten. Dit is een fabel!! Je krijgt het door stress, aldus mijn tandarts en vele anderen. Oplossing : rust en poetsen met zendium. Daar zitten enzymen in, die helpen enigszins. Bij de apotheek kun je spul krijgen om aan te tippen. Brandt behoorlijk. Ik weet alleen de naam niet meer.

Het krijgen van de zeer pijnlijke aften, zou te maken hebben van een verminderde weerstand. Wat mij erg goed geholpen heeft, dat is het kauwen op een blaadje van de Salie. Het maakt niet uit welke soort , er zijn nogal wat bontbladige soorten in de handel en te koop op ieder tuincentrum.

Je kunt het krijgen door kleine beschadigingen in je mond. Bijvoorbeeld als je een beugel hebt ben je er extra gevoelig voorof harde snoepjes, stokbrood. Ook kan het gebeuren doordat je te woest hebt gepoetst en bent uitgeschoten met je tandenborstel. Preventie door gezond te eten. Afwisselend en vitaminerijk menu. Behandeling zout. Nadeel doet geweldig zeer. Andere behandeling een echinacea oplossing op druppelen en even in de mond houden.

Ik heb deze informatie voor je opgezocht, zie link. Hier wordt ook over aften gesproken.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/Indicaties/Mondslijmv...

Pyralvex heet het middel, is verkrijgbaar bij de drogist/aptheek en er zit oa rabarber en alcohol in. Het helpt mij altijd goed. Even aanstippen met het kwastje, het brand even behoorlijk, maar helpt daarmee wel. Hoe je aan aften komt? Soms krijg ik ze door beschadigingen (te heet eten, of stokbrood, nootjes etc) soms zit het er ook ineens. Maar geen idee of je ze van bepaald eten krijgt.

Wat ook goed werkt...maar eigenlijk niet mag...is aanstippen met betadine.

hoe je eraan komt weet ik niet maar eraf kom je dorr te spoelen met bosbessensap of waterstofperoxideoplossing bosbessensap heeft mijn voorkeur als je een beetje gewend bent aan de smaak vind je het nog lekker ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100