Waarom wordt de een sneller bruin in zijn gezicht en de ander juist niet? Heeft dat met de aanwezigheid van pigment in de huid te maken?

Bij mij duurt het bijvoorbeeld heel lang voor mijn gezicht een kleurtje heeft, bij mijn vriend juist niet. Andersom worden mijn benen weer sneller bruin dan zijn benen. Hoe kan dat? Ik dacht dat er overal in je lichaam wel ongeveer dezelfde hoeveelheid pigment aanwezig is? Of lijkt dat maar zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De samenstellende lagen van de huid kunnen sterk in dikte verschillen. De huid van de voetzool of handpalm is bijvoorbeeld dikker dan die van de handrug of buik. Zo ook kan die pigmentverdeling anders zijn, omdat de huid op je benen anders van samenstelling is, en dan dan niet een bepaalde hoeveelheid UV-licht absorbeert. Het ligt dus eigenlijk meer aan de opbouw en structuur in je huidlagen, dan aan het pigment. Zelf heb ik het ook, borst rug en buik heel bruin, gezicht en onderbenen wit :-( Hier vind je de info en wat meer. http://nl.wikipedia.org/wiki/Huid

ja dat is soms niet leuk. Ik denk inderdaad dat je pigment niet overal hetzelfde is,dat is bij iedereen verschillend. En ook meestal is je pigment in je gezicht wat anders dan op je lichaam.Dat jou benen weer sneller bruin zijn dan bij je vriend heeft ermee te maken.Dus het lijkt niet zo...het is zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100