Kun je goed geduld leren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kan je leren geduldig te zijn, als je dat eigenlijk qua karakter niet bent? ik denk van wel, als je door omstandigheden niet anders kan dan geduld oefenen. als je bijv. een medische molen in gaat, dan kan je niet anders dan je voegen. en dat went. zo zijn er meer omstandigheden denkbaar, waarbij ongeduld zinloos is.

Jazeker, het leven leert het je wel.

Je kan je er zeker in oefenen. Bijvoorbeeld door in stresssituaties eerst tot tien te tellen. Daardoor leer je langzaam maar zeker impulsieve neigingen te onderdrukken / negeren.

Er zijn technieken die daarbij kunnen helpen. "Mindfulness" is daar één van.

Ik denk niet "leren" Maar wel steeds beter mee omgaan...????

Geduld leer je noodgedwongen.

Probeer eens tot 10 te tellen!

We hebben met z´n allen altijd haast, behalve in het ziekenhuis; daar leren we geduldig te zijn. Zeker omdat het dan om onze eigen gezondheid (of die van iemand die je liefhebt) gaat en dat is belangrijk genoeg om bij stil te staan.

Geduld hebben is voor mij een vorm van acceptatie. Het woordenboek vertaalt geduld: 1. kalme berusting en 2. kalme volharding. Voor mij zijn deze 2 alles zeggend.

Geduld hebben is aanvaarden dat iets langer kan duren en niet altijd in jouw tempo gaat, of op de manier die je zou willen. Als je dit onder ogen kunt zien en begrijpen dat sommige zaken niet te bespoedigen zijn, ben je al een heel eind. Maar het is niet voor niets een hele schone zaak.

het wachten op het enige juiste antwoord... is een goede oefening:) succes:):)

Geduld,Addy,is mijn leerschool op deze wereld.Ik heb eens een boek gelezen , ik geloof van Elisabeth Kubler Ross waarin ze beschreef dat elk mens hier is om te leren(Dat weten we allemaal)Maar dat iedereen ook een hele specifieke les te volgen heeft.Dat kan b.v. zijn eerlijkheid,bescheidenheid,etc. Als je je goed in je leven verdiept zul je merken dat juist die zwakte van jezelf voortdurend op de proef wordt gesteld.Ik moest afgelopen maandag naar het ziekenhuis voor een niet zo prettig onderzoek.Ik had een afspraak om 12.15 maar was door omstandigheden pas om 14.00 aan de beurt.Mijn bevallingen hebben allemaal meerdere dagen geduurd en bij de tweeling heb ik zelfs 5 dagen over de geboorte gedaan.Langzaam maar zeker leer ik geduldig te zijn.Het lukt nog niet altijd want ik ben iik nogal temperamentvol maar ik wacht "geduldig" af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100