Is masturberen een vorm van vreemdgaan?

Veel mensen masturberen...de één wat vaker dan de andere.En ik kan me voorstellen dat de meeste dan niet aan hun partner denken.Is masturberen dan een soort vreemdgaan?En is tijdens het masturberen alles toegestaan om tot het hoogtepunt te komen?En met alles bedoel ik dus "alles wat wettelijk " toegestaan is,dus sexchat/sexcammen?Mijn vriendin weet dat ik me op deze manier ontspan,ze accepteerd het,maar ze zal het zelf nooits doen.

Toegevoegd na 8 minuten:
Als mijn vriendin dit zou doen,heb ik hier totaal geen probleem mee.Voor ons is beide (masturberen en sexchat/cam) géén vorm van vreemdgaan,maar ik wil wel eens de mening van "nederland" horen/lezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de spanning er even af moet vind ik het geen vreemd gaan , dan doe je het zelf.Maar achter een cam met iemand gaat me te ver. Vind ik wel een beetje vreemd.

Masturberen is wat mij betreft geen vorm van vreemdgaan. sexchat/sexcammen is wel weer een flinke brug verder. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven en dit zul je dan zelf in je eigen relatie moeten uitvechten. Vraag jezelf af of jij vind dat je vriendin vreemdgaat als zij sexcammed met een ander. Dan heb je ook je eigen antwoord.

Nee...in principe niet, Maar als je bij het masturberen fantaseert over andere vrouwen (of mannen) en je durft dat niet aan je vriendin te vertellen...dan heeft het wel een klein beetje iets van vreemdgaan.

Fantaseren is geen vreemdgaan, maar als je het zo wilt zien biedt het wel perspectieven: zoals vreemdgaan met je eigen vrouw.

Nee hoor. Dat vind ik niet. Tenminste als je het op de conventionele (ouderwetse) wijze doet. Met een sexcam en sexchat heb ik wat meer moeite. Als mijn man dat zou doen dan zou ik toch eens ernstig met hem in gesprek gaan :-(

Misschien als je kunsthand hebt...

Als ik zelf tekort zou komen omdat mijn man zich veelvuldig masturbeert en daardoor geen zin meer heeft om het nog met mij te doen, dan vind ik dat vreemdgaan, al is het met zichzelf, of voor mijn part de stofzuiger. Cam/chat vind ik zo wie zo vreemdgaan. Dan ben je niet meer alleen, ookal is het van afstand, je bent in kontakt met een ander en deelt sexuele handelingen met iemand anders dan je partner. Ik zou m toch ff flink de oortjes wassen hoor ;) maar ja, als jullie het er beiden mee eens zijn ligt het misschien wat anders. Dan is het "bekend" en niet vreemd.

Wanneer beide partners vrede hebben met elkaars seksuele uitingen, is er absoluut geen sprake van 'vreemdgaan'.

Ieder voor zich maar sexcam/chat zou ik van mijn partner nooit kunnen accepteren dit is in mijn ogen vreemdgaan. En wat mastruberen betreft dat is voor mij geen vorm van vreemdaan dit doe je alleen.

alleen als ik het links doe. Maar zonder gekheid. Hoe kan ik met mijzelf vreemdgaan? Mijn vrouw houdt mij voldoende bezig hoor en ik heb liever dat zij het doet dan dat ik het in mijn uppie zou doen. Maar zelfbevrediging kan in mijn ogen geen vreemdgaan zijn.

Misschien voorkom je door het masturberen wel juist dat je vreemd gaat. Sex is een natuurlijke behoefte en soms is er even niet de mogelijkheid, om samen met je partner te gaan stoeien. Er is dan niks mis, met masturbatie. Sexcam/ chat met een ander zou ik zelf niet waarderen, als mijn partner dit zou doen. Doe ik dus zelf ook niet.

natuurlijk is dat geen vreemdgaan. Je hebt toch geen lichamelijk contact met een ander. Mannen hebben ook meer behoefte aan sex dan vrouwen. Ook vind ik sexchatten geen vreemdgaan. Er is opnieuw geen lichamelijk contact met een ander.

nee het is zeker geen vorm van vreemdgaan.

Heel kort: nee. Ik vind dat zoiets alsof je een warm bad nemen (geniet je ook in je eentje van) vreemdgaan noemt.

Nee,dit is geen vreemdgaan.In mijn ogen tenminste.Je moet toch op één of andere manier van je spanning af.En als je daar hulp voor nodig hebt van iets of iemand anders,so be it. Sexcam of sexchat kan een goed hulpmiddeltje zijn,en als,zoals jij zegt,je vriendin het niet erg vind,is er niks aan de hand.Soms is het spelen met jezelf lekkerder dan sex met je partner,en als jij je wilt laten zien...doe je best,mijn zegen heb je.

Afhankelijk van wat je noemt "vreemdgaan". Sommige mensen kijken en flirten al als het vreemdgaan zien. Snap ik zelf niks van, maar goed.

Ik vind dat vreemdgaan met 'houden van' te maken heeft. Verliefd worden op iemand anders is 'vind ik' dan ook veel erger dan seks hebben met iemand anders.

Je hebt verschillende niveaus van vreemd gaan, het is een geleidelijke schaal van: - opgewonden raken door een andere gebeurtenis of een verhaal - opgewonden raken van een fantasie over seks met een ander - chatten over seks met een ander - masturberen met een fantasie - masturberen met plaatjes of films - masturberen met digitaal contact - zoenen met een ander - manuele seks met een ander - orale seks met een ander - genitale seks hebben met een ander. Wat voor de een acceptabel is hoeft voor de ander niet acceptabel te zijn. Het is belangrijk dat je je eigen partner daarin goed kent. Sommige stemmen in met iets wat ze eigenlijk liever niet willen, omdat ze bang zijn de ander kwijt te raken. Een ander vind het juist prettig dat de seksuele druk op haar minder is.

"Is masturberen een vorm van vreemdgaan?" Naar mijn mening gaat men niet vreemd door ‘masturbatie’, maar door ‘de overspelige fantasieën’ die tijdens het masturberen actief zijn; ‘geestelijk vreemdgaan’ kan (naar mijn mening) immers ook; behalve als men ‘een open relatie’ heeft, en, zowel geestelijk als lichamelijk, van beide partijen, vrij mag zijn…

Bronnen:
nl.wikipedia.org/wiki/Masturbatie
nl.wikipedia.org/wiki/Open_relatie
nl.wikipedia.org/wiki/Overspel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100