Hoe kan ik in een droom me bewustwording krijgen dat het niet echt is?

Ik probeer al een jaar een lucide droom te krijgen, maar wat ik ook doe, en in wat voor absurde situatie ik ook beland ik kan me maar niet realiseren dat het een droom is, en ik speel het spelletje vervolgens mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dingen die ik doe zijn: - bijhouden van een droomdag(nacht eigenlijk)boek in het begin schreef ik 's nachts steekwoorden op, tegenwoordig dicteer ik ze met m'n telefoon. - Als 's ochtends de wekker gaat, niet meteen opstaan (of weer in slaag vallen), maar proberen wakker in je droom te blijven. - Voor dat je gaat slapen je vast voor te nemen je droom te onthouden, en een 'realiteitstest' te doen in je droom. Ik probeer in m'n droom met een vinger door m'n andere hand te prikken. Wanneer die er doorheen ga, is de kans aanwezig dat ik me realiseer dat dat niet de normale gang van zaken is en dat ik dus droom! Met als gevolg, luciditeit. Meestal wordt ik dan wel meteen wakker, helaas. Veel succes, en vooral ook plezier.

Als je er echt mee zit zou ik het niet op een forum op internet vragen maar gewoon naar mensen gaan die er echt verstand van hebben.

Ik heb wel eens gehoord dat het, om lucide te dromen, belangrijk is om je overdag te realiseren dat je wakker bent en dat dit echt is. En hopelijk ga je in je droom dan t omgekeerde doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100