Zijn er ook laboratoria waar je zonder verwijzing van een arts bloedonderzoek kan laten doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

die laboratoria zijn er ongetwijfeld, maar als het op eigen initiatief is, zul je zelf voor de kosten moeten opdraaien... en waarschijnlijk zul je versteld staan van de hoge bedragen... Toegevoegd na 12 minuten: ik weet dat in Eindhoven een diagnostisch centrum is, misschien bestaat zoiets ook wel in andere plaatsen en kun je daar als particulier terecht... http://www.sdce.nl/ en je zou hier eens kunnen zoeken http://www.medischlab.nl/

Op zich zijn er tal van thuistests waarbij je onderzoek kunt doen door commerciële laboratoria. Dat is niet zonder risico omdat de beoordeling van het onderzoek mogelijk door een niet medicus wordt gedaan.

Bronnen:
http://medischcontact.artsennet.nl/tijdsch...
http://www.minvws.nl/kamerstukken/cz/2007/...

Aanmelden als bloeddonor en je krijgt een volledige check van jouw bloed na een oproep. Wel pas na het invullen van een vragenlijst of je voldoet aan diverse algemene criteria om bloeddonor te worden. Ik geef dit antwoord omdat er mensen zijn die dit op die manier gebruiken als gratis medische controle.

Een familielid van mij maakte zich zorgen over haar gezondheid en wilde graag een preventief (bloed)onderzoek. Ze is naar de huisarts gegaan en hij vond het niet nodig, maar had wel begrip voor haar angst, dus toen kreeg ze wel een verwijzing om het te laten checken. Maar, als je een bloedonderzoek wilt heb je daar vast een reden voor, dus misschien is een bezoek aan een arts sowieso wel slim. Volgens mij kan een bloedonderzoek ook zonder verwijzing, maar dan moet je het zelf financieren. Er zijn ook hele centra waar je alles kan laten checken inclusief scans en dergelijken.. kost wel een hoop euro's.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100