Kan je jezelf beter 's ochtends of 's avonds wegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

s morgens nadat je naar het toilet bent geweest en nog niets gegeten hebt ben je het meest nuchter en stabiel in gewicht lijkt mij... Toegevoegd na 1 minuut: in blote toestand natuurlijk :) Voor vrouwen: bij de cyclus kan dat gewicht nog aardig schommelen dus weeg je wanneer dat niet het geval is...

Dat maakt niet zo veel uit, als je je maar altijd op hetzelfde moment van de dag weegt en altijd bloot.

Dat maakt wel uit!! Als je je officiele gewicht wilt weten moet je je gewicht s'ochtend wegen!

Je kunt je het beste NIET wegen, zeker niet als je er goed uit ziet en niet de wens hebt om aan te komen of af te vallen. Als je af wil vallen of juist aan wil komen: 1 x per week een vast weeg-moment en dan telkens op hetzelfde moment van de dag, bijvoorbeeld 's ochtends.

Dat is vrij logisch, want 's avond heb je al de hele dag gegeten en 's ochtends heeft je lichaam al alles verteerd dus dat is echte gewicht.

Ik zou zeggen sochtends als alles verteerd en uitgeplast/poept is.

Er zijn 2 voordelen aan 's ochtends wegen: Je houd jezelf een heel klein beetje voor de gek want het is (als je WEL naar de wc bent geweest en nog niet hebt gegeten of gedronken) je LAAGST mogelijke gewicht. Het is (en dat is een serieus voordeel) wel een redelijk stabiel te meten gewicht. Weeg je jezelf in de avond, vlak nadat je 3 koppen thee hebt gedronken én nog een volle blaas (en maag) hebt kan het zo ruim een kg schelen met een andere avond dat je toevallig net naar de wc bent geweest en niet zo'n trek had in thee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100