Vanaf wanneer mag een transgender zich van het andere geslacht noemen?

Dus mannen die vrouwen worden en vrouwen die mannen worden. Er zijn mensen die dus van geslacht veranderen maar mag dat zo maar ook op het paspoort veranderen?
Je krijgt hier zo een behandeling voor kan dat ook op een oudere leeftijd dus rond de 25 jaar ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen die zich man voelt in een vrouwenlichaam of vrouw voelt in een mannenlichaam kan zich aanmelden voor een medische behandeling. Leeftijd maakt uit, hoewel men niet behandelt voor de puberteit. Kort gezegd houdt de medische behandeling in dat je je meldt bij een psycholoog die onderzoekt of je inderdaad transseksueel bent (of dat er iets anders aan de hand is). Als dat inderdaad het geval is, krijg je "groen licht" om te beginnen met de hormoonbehandeling en moet je je omgeving gaan inlichten. Na een jaar hormonen krijg je de operaties. Op het moment dat je kunt aantonen dat je blijvend onvruchtbaar bent (dus na de laatste operatie) kun je geslacht wettelijk laten aanpassen. Deze wet is overigens omstreden, omdat het ingaat tegen de Rechten van de Mens, waarin onder andere staat dat overheden geen verplichte sterilisaties mogen opleggen. Meer informatie over transseksualiteit en de behandeling vind je op: www.transman.nl/transgender.php Toegevoegd na 58 seconden: Leeftijd maakt dus NIET uit. (Er viel een woordje weg.)

Bronnen:
Stichting Transman

Misschien helpt dit u opweg naar het antwoord: http://www.xs4all.nl/~advocare/folder94.htm Meer info over trangsender: http://nl.wikipedia.org/wiki/Transgender_(genderdysforie) Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100