Waarvoor heeft een mens nagels ?

Dat het handig is al je bijvoorbeeld jeuk op je rug hebt,is mij duidelijk. Maar wat is eigenlijk het echt nut van de nagels op de tenen ? Bescherming ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De functie van de nagels is bescherming van de zenuwuiteinden in de toppen van je vingers zodat er geen eelt ontwikkelt op de vingertoppen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

het is puur de bescherming van de vingertoppen en de toppen van de tenen.

zonder nagels aan je voeten schijn je niet goed te kunnen lopen, ze geven je stabiliteit en stevigheid Dat geldt vergelijkbaar voor je handen, het maakt je vingers veel steviger en je gebruikt ze uiteindelijk ook vaak als je bijv iets los wilt peuteren en ik denk dat je er stabieler door kunt vastpakken (je vel kan nu niet veel bewegen daar voor aan je vingers, zou anders wel zo zijn, voel maar goed, je nagels "verankeren"je vel)

Een van de belangrijkste functies is het bieden van bescherming voor de huid onder de nagel. Deze huid is heel kwetsbaar, en de nagel beschermt de huid tegen stoten en scherpe voorwerpen. Een minder voor de hand liggende functie van nagels is dat nagels aan kunnen geven hoe het staat met je gezondheid. Bij tekorten aan bepaalde stoffen of bij bepaalde ziektes of aandoeningen, kan het uiterlijk van je nagels veranderen. Je kan hierbij denken aan bloedarmoede door een ijzertekort, aan psoriasis of aan andere huidaandoeningen. Je nagels kunnen dan bijvoorbeeld deukjes gaan vertonen. Op die manier geven je nagels aan dat er iets niet goed zit met je gezondheid. En nagels zijn een manier van decoratie geworden, zoals sieraden. Veel vrouwen besteden veel zorg aan nagels, bijvoorbeeld door ze te lakken. Er zijn zelfs beroepen, manicure en pedicure, die zich speciaal bezighouden met het mooi maken van nagels.

Bronnen:
http://www.hoewerktmijnlichaam.nl/antwoord...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100