Kan een persoon met een stoornis in het autistisch spectrum wel of niet liegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, heel goed, en waarom niet. Het hangt een beetje af van je definitie van liegen en of het verzwijgen van de waarheid of bewust verdraaien van feiten daar ook onder valt plus de mate van autisme, maar als je het hele spectrum erbij betrekt, dan is het antwoord gewoon ja. Heel diepe autisten kun je nauwelijks contact me hebben en sociaal contact is al helemaal een schier onmogelijke opgave. Aangezien liegen een behoorlijk sociaal gebeuren is zou je daar bij die mensen over kunnen twijfelen / discussieren, maar voor de aandoening in zijn algemeen, is er niets dat aannemelijk maakt dat ze niet zouden liegen. De kinderen met een dergelijke aandoenign die ik ken (PDD-nos / Asperger / en nog een paar van die aspecifieke benamingen) kunnen en doen het zeer zeker, voornamelijk om straf te ontlopen. Zoals alle kinderen, heel normaal dus eigenlijk.

ja dat kan.

Gezien het brede scala dat hier onder valt... Ja dat kan...

Uit ervaring kan ik zeggen: Ja! Mijn stiefzoon heeft het syndoorm van Asperger (dat is dus een stoornis in het autistisch spectrum) en hij kan inderdaad liegen. Ik geef toe: hij heeft er moeite mee, maar zolang het gaat om zaken waarbij hij het gevoel heeft er erg veel voordeel mee te krijgen kan hij gewoon glashard tegen me liegen.

Ja hoor, dat weet ik uit ervaring. Mijn broer (syndroom van Asperger) heeft daar niet meer moeite mee dan andere, meestal eerlijke, mensen. Waarom zou dat niet kunnen?

Ja, maar het is wel afhankelijk van de mate waarin iemand autistisch is. Het komt namelijk in vele gradaties voor.

Ja, mn oudste zoon heeft autisme en kan liegen. Hij is nog maar 6 dus onschulige leugentjes.

Vanuit de hulpverlening kwam ik juist kinderen/jongeren tegen met asperger die glashard konden liegen. Juist omdat ze geen inlevingsvermogen hebben in de ander. Ze snapten niet dat dit voor een ander vervelend is.

Ja, maar soms ook goed keep zijn en dingen stiekem kunnen, die anderen nooit te weten kunnen komen Keep moet leep zijn

Toegevoegd op 21 februari 2019 18:14: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100