Wat is beter: elke dag 3 pizza's eten of elke dag 3 pizza's en 3 bananen eten?

Als je verder helemaal niks eet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe verzin je zulke vragen, de 2e keus natuurlijk.

Drie pizza's per dag zou voor mij bij lange na niet genoeg zijn. Ik ga dus voor de tweede optie, al was het alleen maar om een knorrende maag te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat ik dan meer verschillende voedingsstoffen binnen zou krijgen.

Als je verder helemaal niets eet heb je na verloop van tijd een probleem, maar dat terzijde. Dan kies ik voor drie pizza's en drie bananen. Omdat bananen diverse vitaminen en mineralen bevatten. Zo zit er in 100 gram verse banaan ongeveer 88 mg kalium, 0.78 mg vitamine C, tryptofaan, magnesium en selenium. Qua voedingswaarde schiet een pizza toch tekort. Pizza is op zich niet ongezond, maar er zitten wel erg veel koolhydraten in. Verder hebben diepvriespizza's allerlei toevoegingen die minder gezond zijn (conserveringsmiddelen, kunstmatige zoetstoffen, etc.)

Hangt ervan af wat je op je pizza's doet. als je ze zelf maakt met allerlei verse ingredienten en niet elke keer dezelfde pizza, dan maakt het volgens mij niet zoveel uit of je daarna ook nog wat bananen erbij eet. maar toch voor de zekerheid die de bananen er maar bij.

Op drie bananen per dag kun je het een aardig tijdje uithouden ; dat is namelijk redelijk volwaardige voeding. Drie pizza's per dag zal vrij snel kwalijker gevolgen hebben, al hangt dat ook een beetje af van de samenstelling van de pizza. Als je daar een echte 'schijf van vijf' van maakt, met goed brood, veel groente en niet te veel vet en zout zou je het daar ook wel vrij lang mee kunnen doen. Helaas voldoet de gemiddelde pizza niet aan die richtlijnen, en zéker niet drie stuks per dág !! Daarom ondanks alles optie twee, al is het nog beter het merendeel van die pizza's te laten staan dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100