Kan het kwaad, (i.v.m. legionella) een plantenspuit gevuld met verdunde allesreiniger klaar te hebben staan en te gebruiken?

Voor verschillende schoonmaakklusjes, o.a. kattenbak en frettenkooi, hebben wij altijd een plantenspuit klaarstaan met verdunde allesreiniger.Ik vraag mij af of dit kwaad kan i.v.m. legionella.
Ik denk dat wij ruim een week met de plantenspuit doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan mijns inziens geen kwaad. Legionella kán vanaf 20 graden wel wat groeien, maar vooral vanaf 30 graden tot 50 graden. Als je wekelijks de plantenspuit reinigt met goed heet water is er niet zo heel veel kans. Als het een plantenspuit is onder druk dan pomp je zuurstof in het water en mijn ervaring is wel dat er dan makkelijk algen kunnen groeien. In het donker zetten of een niet doorzichtige plantenspuit is dan voldoende. Toegevoegd na 4 minuten: In de folders (bron) wordt wel aangeraden het water in een plantenspuit te vervangen die je in de zon hebt laten staan. Maar dat water wordt veel warmer dan in een donkere kast. Andere optie is natuurlijk om een losse fles allesreiniger te gebruiken en een losse plantenspuit die je na gebruik leeg maakt.

Bronnen:
http://aquative.nl/index.php?option=com_do...
http://www.ggd-zhe.nl/domains/ggdzhe/conte...
http://www.legionellaziekte.nl/downloads/l...
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=7753#a2

Je kunt natuurlijk ook, voor alle zekerheid, de fles in je koelkast zetten. Weet je zeker dat het geen problemen opleverd.

Ik wilde eerst antwoorden: Wat een onzin, daar kan je geen legionella van krijgen. Maar: Vraag: Kan ik water uit de plantensproeier gebruiken als deze al enige tijd op de vensterbank (in de zon) heeft gestaan? Antwoord: Het verdient aanbeveling om een plantenspuit na gebruik leeg te laten lopen en steeds voor het sproeien opnieuw te vullen. Dus, toch opletten. Alhoewel ik denk dat er weinig wil groeien in verdunde allesreiniger...

Bronnen:
http://www2.utrecht.nl/smartsite.dws?id=207237

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100