Waarom zoeken mensen altijd een reden voor iets?

Altijd kan natuurlijk ook vaak zijn!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt omdat mensen houvast nodig hebben, en graag alles willen begrijpen. Dit ligt opgesloten in onze genen zou je kunnen zeggen. Het is de manier waarop ons brein werkt. Zonder een reden is het niet goed mogelijk verbanden te leggen. Deze verbanden hebben de hersenen nodig om informatie op te slaan en te verwerken.

Omdat sommige mensen niet kunnen/willen accepteren dat er soms geen reden voor is. En als je overal een reden voor iets zoekt kun je dat toch de schuld geven, dat is voor sommige mensen makkelijker.

Omdat de mens nieuwsgierig is misschien..... Toegevoegd na 2 minuten: dieren soms óók!

ik wil wel weten waarom zo iets is, net als alle mensen denk ik wil. volgensmij is het gewoon iets natuurlijks van de mens om te verkennen en te ontdekken. veel vragen op gv zijn ook 'waarom is..."

Omdat er altijd (vaak ) ook een reden is. je neemt een bepaalde beslissing op basis van bepaalde gegevens,die je hebt, of denkt te hebben. Dat is alleen maar rationeel.

Dan kunnen ze ergens op terug komen! Meestal gaat het over schuld als je een reden nodig hebt. Als je dan een reden hebt of verzint, wil je eigenlijk niet de schuld hebben of ergens onderuit komen.

Mensen kunnen niet begrijpen dat iets toeval is, er niet in kunnen geloven, niets gaat vanzelf. Als iemand iets fout doet kan die persoon niet begrijpen dat het uit slordigheid of onnadenkendheid ging....het is makkelijker te accepteren als er een verklaring is wat aantoont dat de fout door iets anders kwam wat aantoont dat je niet zelf fout was en je je dus niet schuldig hoeft te voelen. Als er een natuurramp is gebeurd willen mensen altijd weten waarom en hoe, dit voor het geval we het in de toekomst de baas kunnen worden maar daar moet je eerst de reden of verklaring voor weten. Ligt eraan wat je met "Iets" bedoelt ook natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100