Hoe behandel/genees je een schrale bilnaad?

Ik fiets veel en dat is het pijnlijk om, zoals ik, vaak last te hebben van een schrale bilnaad. Ik weet al dat ik niet te kruidig eten moet. Is er buiten dat nog iets om het (snel) te genezen of te voorkomen? Misschien een of ander huismiddeltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zinkzalf en sudocreme zijn de zalfjes bij uitstek voor dit soort ongemakkelijkheden. Om te voorkomen insmeren met uierzalf v oor je gaat fietsen. Suc6!

Voor het fietsen goed wassen, drogen en insmeren met uierzalf. Wielrenbroek dragen en een juist zadel kopen.

Of kruidig eten nou zoveel met een schrale bilnaad te maken heeft, dat vraag ik me af. - zet er lekker de warme (hand-)douche op. Dat prikt wel een beetje, maar werkt daarna verlichtend. - je heel goed afdrogen als je hebt gedoucht. - probeer (voor zover dat mogelijk is) niet teveel, en te lang te zitten. - probeer eens een ander zadel op je fiets. Ik begrijp uit je toelichting dat je zadel niet de oorzaak is, maar het lijkt me wel comfortabel als je een beter zadel hebt. Als dit echt langdurige klachten zijn, of steeds weer terugkomen, moet je je huisarts gewoon even om een onschuldig zalfje vragen. Dat helpt beslist. Succes!

Ik gebruikte vroeger tijdens het wielrennen altijd uierzalf om de zeem van de wielerbroek mee in te smeren. Zeker weten dat je nooit last had van een schrale bilnaad. Maar ik mag aannemen dat het bij jou niet om wielrennen gaat, dus misschien dat je je naad hiermee kunt insmeren, bij het gebruik van een normale onderbroek. Ik zou zeggen dat het het proberen waard is, wat heb je te verliezen?

Pure Aloë Vera gel is het enige juiste antwoord. Dit is namelijk "hét" huismiddeltje voor AL je huidproblemen. Zelfs voor littkens en brandwondjes en wondjes. Zelf kan ik niet eens zonder het spul, omdat het zo'n prachtig wondermiddeltje is. Altijd goed drogen, en dan insmeren. Je bent er binnen not time vanaf ;-) http://www.aloevera.nl/aloe-vera-aandoeningen/schrale-huid-1.html

sudocreme is er goed, misschien kunt u een luchtgevulde en gel zadel op u fiets laten maken

Voor het fietsen een beetje vaseline, en 's nachts een beetje zinkzalf op de zere plekken. Als het niet meer schuurt, wordt de boel niet meer schraal (wel blijven invetten voor het fietsen!).

Bepanthen is een geweldige zalf voor schrale en geirriteerde plekjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100