Is er een alternatief voor trombose injecties?

Ik durf mijzelf niet te prikken

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer je te bedenken dat het voor je gezondheid is, een embolie lijkt me een stuk minder prettig!! Toegevoegd na 51 seconden: Tevens kun je iemand anders vragen je te prikken, misschien de wijkverpleegkundige??

Gaat het om die injecties net na vaststelling van een trombose? Dat je in je buik moet prikken? Ik heb zelf na trombose Fraxiparine moeten spuiten, maar dat waren hele makkelijke dingen, dopje eraf, volgens aanwijzing op je buik zetten, indrukken en klaar. Als je bang bent voor pijn (die er nauwelijks is), kun je bijvoorbeeld eerst heel even een ijsklontje op de plek houden die je wilt prikken, dat verdooft een beetje. Ik moest geloof ik 5 dagen spuiten toen, waarna ik over kon op pillen. Maar misschien moet je spuiten wegens een gipsverband, of om andere reden en moet het langer, Dan heb je twee opties: je leert toch om jezelf te spuiten, of iemand van de wijkverpleging moet elke dag komen om het te doen. In het laatste geval denk ik dat ze ook snel zullen proberen het je zelf te laten doen. Als je het eenmaal een paar keer gedaan hebt, gaat het steeds makkelijker. Niet prikken is hoe dan ook geen optie. Dus moet je prikken en lukt het niet, bel dan morgen je huisarts om te overleggen, want je hebt die stollingsremmers echt nódig.

Ik moes na een operatie ook bij me zelf prikken tegen trombose je kan t besten door je moeder of vriendin laten doen je voelt er ook helemaal niks van!

Aanvraag indienen bij thuiszorg organisatie. Zij komen dan, in overleg, langs om de spuitjes te geven. Ik durf mijzelf ook niet te prikken. NB; de spuiten moet je samen met een speciale container voor de lege injectiespuiten wel zelf bij je apotheek halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100