Hoe krijg je meer zelfdiscipline?

Ik moet eigenlijk veel meer voor school doen, maar ik kan mezelf er gewoon niet toe zetten..
Heb het tot nu toe 'overleefd' door wat hulp aan mijn klasgenoten te vragen, maar zo kom ik er niet..
Iemand hulp, tips??
Alvast bedankt!

Toegevoegd na 16 minuten:
Ik hoorde ook van iemand dat sporten kan helpen om een betere zelfdiscipline te krijgen, omdat de hypocampus (?) dan geactiveerd wordt?
Is dit waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goeie vraag! Ik heb dat probleem ook wel eigenlijk.. motivatie laag, gauw afgeleid.. komt dat bekend voor? :-) Als je iets moet doen, kijk er dan eerst naar. kijken kost toch geen moeite ? Dan kijk je of je bij sommige vragen/vraagstukken het antwoord al weet. Je hebt nog niks op papier/digitaal staan. Je kijkt ook of je, als je het antwoord niet meteen weet, het ergens anders kan vinden. En dat met pauzes van 10 minuten (met wekker gecheckt) je zult zien, als je wat neergezet hebt dat je je dan een stuk beter voelt! er is immers werk verzet.. Anders: vraag iemand (klasgenoot, vriend(in), vader/moeder..) om je te controleren, of samen te werken. (niet; jij doet dit ik doe dat, maar samen tegelijk aan hetzelfde) Ook leuk, wat wil je graag hebben? een iPad2 ? een goeie computer? een PSP ? probeer een dealtje met je ouders te sluiten dat je dat krijgt als je sus en zo gedaan hebt.. wellicht is dat een heel jaar. maar iets wat jou zou motiveren, maakt niet uit wat. Mocht je christen zijn; blijf bidden! Of ga bidden, wellicht verhoort God je. :-)

geef jezelf een flinke schop onder de kont ga ervoor bedenk: nu of niet later zit je net een rotgevoel, nu al. gewoon doen. punt.

dat heb je of niet, gewoon DOEN. ik heb er ook wel last van (school gaat erg makkelijk maar soms denk ik ach dat kan ik wel en dan gaat het mis) maar voor moeilijke vakken moet je het gewoon doen. veder is er niet veel aan te doen.

Je kunt ook met jezelf afspreken dat je eerst bijv. (een gedeelte van) je huiswerk maakt en daarna iets leuks gaat doen... bijv. even een uurtje je favoriete computerspel :)

Hoe oud ben je? Gaat het op de middelbare school? Wat bij mij goed helpt is niks doen voor het af is, meteen als je thuis bent de boeken voor de volgende dag maken en in de WOONKAMER je huiswerk maken. Op de een of andere manier helpt het als je echt rustig zit, in mijn geval me ouders er ook bij, want die kijken dan vanzelf wel ff, en vragen of alles af is als je weg gaat. Bij mij helpt dit in ieder geval erg goed :D Toegevoegd na 1 minuut: Ik doe het zelf al niet meer omdat het niet écht nodig is qua hoeveelheid huiswerk. maar als het een keer veel is helpt dit zeker goed :D

Zet een taak/doel en beloon jezelf hiervoor met iets... Je zult zien dat het leuker is je doel te halen en daardoor zal je zelfdiscipline weer groeien...

Als je je nu niet nog een week of twaalf aanzet tot het maken en leren van je huiswerk, moet je straks een heel jaar overdoen... Kijk wat je doel is. Heb je al een toekomstbeeld voor ogen? Dan weet je waar je het voor doet! En ook is het fijn om trots te zijn op jezelf omdat je iets hebt bereikt. Goed gevoel.

Neem een blad papier en stel je een redelijk haalbaar schema op. Deel het schema zo in dat je studie periodes evenwichtig afgewisseld worden met ontspanning. Daarna :Houd je aan je schema.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100