gaap je omdat je moe bent of omdat je een tekort aan zuurstof hebt?x

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen geeuwen als ze slaperig of verveeld zijn, als hun bloedsuiker laag is, maar vooral als ze een ander zien geeuwen. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gapen

Het is nog steeds niet duidelijk waarom mensen precies gapen, of waarom het zo aanstekelijk is (ik zit nu te gapen!). Je krijgt in elk geval niet extra zuurstof in je bloed door het gapen. Hier meer info: http://www.hoewerktmijnlichaam.nl/antwoord/waarom-gapen-mensen

Ik had laatst iets gehoord dat je gaapt om scherp/erbij te blijven. Al kun je ook gewoon gapen omdat je moe/verveeld ben. Heb helaas geen bron voor je..

Vaak als je moe bent, heb je een vertraagde ademhaling...daarom kan je na verloop van tijd te weinig zuurstof binnenkrijgen, gapen zorgt in één keer voor een volle lading zuurstof om het tekort aan te vullen!

Omdat ik weet dat het nog niet helemaal zeker is waarom je gaapt, ging ik kijken waarneer iemand gaapte. Het viel mij op dat, als ik er naar vroeg, mensen gaapten als ze honger hadden. Dit merk ik ook bij mij zelf. Maar waarom is mij ook een vraag.

Er zijn zoveel 'redenen en theorieën ' om het gapen te verklaren! :) Wel aardige 'verzameling' hiervan vond ik o.a hier: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/49020-het-mysterie-van-gapen.html Zelf hou ik het vooral op een reflexmatige re-actie en die geregeld wordt vanuit de hersenstam. Temeer omdat ook dieren en zuigelingen gapen, die beiden nog geen subjectieve 'inbreng' in hele gaap-gebeuren kennen ;) Gapen voelt voor mij ook wel als ontspanning gevend, al of niet zo bewust van de redenen. Grappige van hele 'gaap-gebeuren' blijft die aanstekelijkheid! Zelf nu ik dit antwoord type heb ik al meerdere keren gegaapt haha en het is toch best een leuke (niet vermoeiende of saaie) vraag! Zolang we maar niet op apeGAPEN liggen, lijkt me gapen wel gezond ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100