Mijn menstruatie is sinds november uitgebleven. Ik ben niet zwanger. Wat kan de reden zijn?

Al meerdere zwangerschapstesten hebben dezelfde uitslag gegeven: negatief. De huisarts heeft ook mijn bloed op HCG getest. Verder was zijn mededeling dat ik me nergens druk om hoef te maken, het zou wellicht stress-gerelateerd zijn, een verwijzing naar een gynaecoloog was volgens hem overbodig. Toch zit het me niet helemaal lekker...
Heeft iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan van alles zijn Nyx!! Laat je gewoon doorverwijzen naar een gynaecoloog, zij kunnen tenminste onderzoeken of er iets lichamelijks aan de hand is. Denk aan Cysten, verstopping van de eileiders, you name it. Als dat allemaal is uitgesloten, dan denk ik dat het óf een hormonale 'in de war raak periode' is. Óf het is stress. Morgen gelijk een verwijsbrief vragen!!

Als die stress gepaard gaat met verlaagd lichaamsgewicht (dus dat je eigenlijk nu te weinig weegt), dan kan het daardoor komen. Dat heb ik zelf ondervonden; maar het komt vanzelf weer in orde als je leven weer in rustiger vaarwater komt en je weer op je normale gewicht komt.

Te weinig eten en stress kunnen hier vaak de oorzaak van zijn, zoals de dokter al heeft gezegd.

Ben je met de pil gestopt? Of is het opeens opgehouden? Het kan stress zijn maar kan ook ontlokken zijn Als je het niet vertrouwd moet je het echt met je huisarts bespreken Het is jouw lichaam! Als je naar een gynaecoloog wil en er is reden voor zorgen dan kan je huisarts je niet wijgeren door te sturen Twijfel je over je huisarts vraag het dan je zorgverzekeraar een second opinion! Toegevoegd na 1 minuut: Sorry Ontlokken is ontpillen

Je huisarts kan best gelijk hebben, maar je maakt je duidelijk zorgen. Dus terug naar de huisarts, en zeg dat je toch naar een gynaecoloog wilt! Best kans dat het 'zomaar' is, je lijf kan soms rare dingen doen (en laten, in dit geval), maar dan kijkt er in elk geval iemand naar je die er in gespecialiseerd is en je gerust kan stellen. En mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kun je dat ook maar beter weten.

Wat vervelend voor je al die stress en onzekerheid! Het kan idd echt vanalles zijn: Endometriose, stress, stiekem toch zwanger.... Dit laatste had een collega van me. Zwangerschapstesten waren negatief, huisarts zei dat ze zich inbeelde dat ze zwanger was en dikker werd, omdat ze te graag wilde. Toen ze ineens een druppel melk uit haar tepel zag komen, kreeg ze eindelijk een echo en bleek 6,5 maanden zwanger! Ik weet dat t echt een uitzondering is, maar dus niet onmogelijk. Weet je ook of je een eisprong hebt? Ook zonder menstruatie is het mogelijk een eisprong te hebben en dus toch zwanger te worden (ervan uitgaand dat je dit dus niet bent). Je weet alleen niet wanneer je vruchtbaar bent en dat maakt t niet altijd gezelliger in de slaapkamer :) Een ovulatietest kan je hier meer duidelijkheid over geven. Niet alleen weet je OF je vruchtbaar bent, maar ook WANNEER! Geeft weer meer zekerheid en dus minder stress. Ze zijn overigens via internet een stuk goedkoper dan bij de apotheek. Enne...gewoon nog een keer vragen om een verwijzing als je het echt niet vertrouwd. Een huisarts kan wel adviseren nog even te wachten, maar hij mag het niet verbieden. Jouw lijf, jouw leven!! Veel geluk en sterkte!! Toegevoegd na 1 minuut: Ik weet niet hoe oud je bent, maar je bent toch niet (vervroegd) in de overgang?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100