Kun je aan iemand aflezen of hij/zij ''ja'' ergens op zegt uit medelijden?

dus stel: je wilt naast iemand zitten en vraagt het, en zo'n persoon zegt ja. kun je dan aflezen of zij het uit medelijden zegt, dat ze het dus zielig vindt om nee te zeggen, of dat ze het oprecht meent.

Toegevoegd na 11 minuten:
ik bedoel, of je erachter kunt komen/kunt testen op een bepaalde manier, of iemand uit medelijden met je ja zegt. Dus stel: A komt het lokaal in en ziet B zitten. A loopt naar B, en vraagt of hij naast B mag zitten. B vindt het zielig voor A om nee te zeggen, en zegt ja.

kan A aan B zien dat zij ''ja'' zegt uit medelijden, en niet zo zeer omdat ze het leuk vindt dat die persoon naast haar komt zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, vaak kan je niets aflezen van het gezicht van iemand, als je naast iemand gaat zitten. Waarom zou je dat ook uit medelijden zeggen?? Kwestie van goede manieren als je op gaat staan voor iemand.

Ik denk misch aan het gezicht

Wat is er zielig aan die vraag? Als het in de bus of trein is, dan zal die persoon ook alleen zijn, dus ben jij niets zieliger dan die persoon. Dus misschien is het gewoon beleefdheid, stoelen zijn voor iedereen, dus eigenlijk hoef je dat niet eens te vragen, is het van jouw kant ook beleefdheid Misschien zit die persoon om n praatje verlegen,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100