Kun je met een atheneum diploma de medische wereld in?

Ik wil graag de medische wereld in alleen ik weet niet of dat met een atheneum diploma kan

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan wel, maar als je nou zo een mooi diploma hebt, zal ik als ik jou was verder studeren. Geneeskunde is super mooi vak!

Als je echt een hogere functie in de medische wereld wil, dan moet je echt een studie medicijnen doen, vrees ik. Die kun je wel met een vwo-diploma doen, als je tenminste een acht gemiddeld staat.

Ja, dat kan. Een gymnasium diploma heeft enkel latijs en/of grieks extra. Voor geen enkele studie is het verplicht om Grieks of Latijn in je vakkenpakket te hebben. Het is handig voor een aantal studies, maar echt nodig: nee. Zie ook : http://www.goeievraag.nl/vraag/later-latijn-grieks.95254

Je hebt een vwo (atheneum/gymnasium) diploma nodig in de richting NT of NG om medicijnen of voor tandarts te mogen studeren. Als je een 8 gemiddeld staat wordt je vrijgesteld voor loting. Als je liever iets technischer bezig bent kun je ook biomedische techniek gaan studeren, zonder loting, aan een technische universiteit (twente bv). Deze technologie is ondersteunend aan de medische wereld zoals ontwerp van protheses. Op HBO niveau is bv tandtechniek-er een optie. Oftewel: Je zult verder moeten studeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100