Ik heb luizen, kan ik daar vanaf komen zonder alles te wassen e.d.? Alleen steeds kammen en de shampoo? Ik woon alleen, er komt verder niemand hier.

Omdat ik met kinderen werk, heb ik wel al eens vaker luizen gehad. Ik ben het zooooo ongelofelijk zat om weer alle kleren te moeten wassen en mijn prullen in zakken te doen!

Daarom zou ik wel eens willen proberen om het deze keer anders te doen. Ik ga mijn haar wassen met de speciale shampoo en kam de boel goed uit. Dit kammen blijf ik de komende twee weken iedere dag herhalen en het wassen herhaal ik ook. Dan zijn alle luizen en neten toch wel dood op den duur?

PS: Ik zorg ervoor dat er de komende tijd geen andere mensen in mijn huis komen waar de luizen zich op kunnen nestelen.

Geven jullie deze aanpak een kans? Ik hoop het zo!

Weet jij het antwoord?

/2500

Jawel! Maar dan wel je kussensloop en kussens die je op de bank eventueel onder je hoofd legt. En je kleren met uittrekken die over je hoofd gaan. En vooral die shampoo of die lotion en kammen. Goed controleren of je ook de laatste luis kwijt bent!

Nee hoor, dat wassen is eigenlijk nergens voor nodig, want een luis heeft geen baat bij kleding. Hij legt daar ook geen eitjes. En mocht er toch een verdwaalde luis ergens in je kleding zitten, overleeft hij het ook niet lang, want er is geen bloed om zich mee te voeden. Een luis wil op een warme hoofdhuid zitten, gezellig bedekt tussen het haar om lekker bloed te kunnen zuigen te paren en eitjes te leggen. Gewoon je haar wassen en kammen is voldoende. Wat nog beter is, is om zo'n speciale luizenkam (werkt ionisch geloof ik) aan te schaffen. Iedere dag even kammen en je hebt geen agressieve shampoos meer nodig. Toegevoegd na 1 minuut: http://kindermedicijn.nl/213-robi-comb-pro-elektrische-luizenkam.html

Geen kans van slagen want echt luizen leggen overal hun eitjes op, je kussen, beddegoed, alle kragen van de jassen enz. Misschien zou het lukken als je alles buiten in de vrieskou neerlegt of in een dichtgeknoopte plastic zak in de diepvries. Toegevoegd na 3 minuten: Ook de omgeving moet ontsmet worden. Luizen nestelen zich immers ook in zetels, kledij, knuffeldieren, beddengoed en kussens. Was alles op zestig graden of meer. Gaat het om niet wasbare stoffen, stop ze dan goed afgesloten in een plastic zak gedurende meer dan een week of leg ze een dag in de diepvries. Zelfs een sterke luis overleeft maximaal drie dagen zonder bloed. Neten kunnen dan weer tien dagen overleven op kleding! Informeer ook de school en iedereen die de laatste twee weken in direct contact gekomen is met de luizenbol, zodat iedereen zijn kroost onder handen kan nemen.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/mama/peuter_k...

De theorie en dus ook de praktijk is heel simpel. Als je twee weken lang alle luizen uit je haar kamt is het einde oefening voor die parasieten. Ze hebben zich dan niet kunnen voortplanten waardoor de kolonie uitsterft. Je maakt het jezelf er wel iets makkelijker mee door je kussensloop iedere dag te verschonen, alsmede eventuele hoofdbedekking. Op shampoos en lotions zou ik niet vertrouwen. Jaren geleden waren vele stammen al resistent tegen die middelen.

Je kunt je haren het beste nat maken en een handje cremespoeling toevoegen en dan blijven kammen (luizen/netenkam). Zo komen de neten makkelijker los, omdat de conditioner je haren glad maakt. Luizen nestelen zich niet op kleding, maar gebruiken deze enkel om over de lopen...naar een volgend slachtoffer. Spullen verstikken is het beste; alles dus in een gesloten vuilniszak, daar ontkom je denk ik niet aan.

Maar vlooien doe je niet alleen............. ;-) gewoon met een heeeeel fijn staalkammetje eitjes verwijderen en dat net zolang tot ze weg zijn. En ...ik zou wel even beddegoed, lakens, dekens e.d. wassen en gewoon dagelijks even checken.... Kijk ook eens naar dit boekje! Sterkte ermee. http://www.shoppydoo.nl/search.aspx?search=vlooien+doe+je+niet+alleen&categoryid=82&minprice=&maxprice=&f=&fromCategoryId=82

nee, ik geef het geen kan om met zekerheid op deze manier van de engertjes af te komen. een luist kan namelijk 2 dagen overleven buiten de hoofdhuid. je kan dus doen en wassen wat je wilt, maar als je 1 luisje laat zitten in bijvoorbeeld een kussen van de bank kan je zo weer de pineut zijn. alles waar hoofd mee in aanraking is geweest (auto, kussens, kleding, ochtendjas, beddengoed, alle jassen aan de kapstok, etc) wassen of 2 weken in een afgesloten vuilniszak laten zitten. klein spul kan je in een plastic zak doen en in de vriezen leggen, hier leggen ze ook het loodje. bij het kammen alleen hoef je niet alle neten en luizen te pakken te krijgen, deze methode is dus een grote gok. bij de link heel veel info over de luis succes met uitroeien!!

Bronnen:
http://www.millium.nl/main_vragen_hoofdluis.html

Ik neem aan dat je het over luizen in je haar hebt. Die leven alleen in je haar en op je hoofdhuid. Zodra ze in je bed terecht komen gaan ze dood. Eigenlijk helpt alleen een luizenkam tegen luizen. Wil je een andere behandelingsvorm neem dan de producten die meestal gebaseerd zijn op pyrethroiden of lindaan. Over het algemeen zijn ze heel doeltreffend en niet erg giftig. Voor een nog betere werking worden ze ook gebruikt in combinatie met piperonylbutoxide. Toch kunnen al deze producten zorgen voor irritatie en of een vergiftiging indien ze niet correct en in te grote hoeveelheden worden gebruikt. Tips ■Wanneer er luizen gesignaleerd zijn controleert u best alle gezinsleden en waarschuw ook de school. ■Als je op een effectieve mannier wilt afrekenen met nieuwkomers, kies dan een product dat zich door de waterafstotende gaatjes van de neet kan dringen tot bij de larve. ■Soms is het gebruik van enkel een shampoo niet voldoende om luizen te bestrijden. ■Was al het linnen, hoofddeksels, haarbanden en sjaals op minimum zestig graden. ■Sommige kledingstukken verdragen geen zestig graden waardoor ze niet luizenvrij zullen zijn. De beste manier is dan om deze kledingstukken gedurende veertien dagen niet te gebruiken. ■Ontsmet alle kammen en borstels. ■Stofzuig ook beklede banken en stoelen. ■Behandel geen haren met luizenmiddelen als het niet nodig is, maar kam regelmatig en liefst dagelijks de natte haren met een luizenkam. ■Knip de nagels van uw kind kort zodat ze het hoofd niet kunnen openkrabben.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

In de categorie "huismiddeltjes" vond ik deze tips (waarbij het gebruik van azijn hoge ogen scoort): http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=gezondheid&label=Hoofdluis Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100