Zijn stemmen in je hoofd gedachten?

Interpreteer je ze zelf? Kun je ze dus horen als je doof bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja het zijn gedachten. Bij echte stemmen krijgen je hersenen een signaal van je oren en dan hoor je dus stemmen. Als je stemmen hoort zonder dat ze er zijn dan is het signaal van je oren niet nodig. Je hersenen verzinnen dit signaal als het ware. Als je doof bent "hoor" je die stemmen/gedachten dus ook.

Het zijn een soort van gedachte. Je praat dan tegen jezelf maar bij stemmen in je hoofd weet je niet dat je het zelf zacht.

wat als onze gedachten (de stemmen) niet altijd van ons zijn... en zij alleen maar in onze hersens schijnen....? zoals internet op het scherm van onze wireless laptop schijnt... is het door de laptop gecreeerd? of muziek die uit de luidsprekers van een radio komt, is het door de radio gecreeerd? wij kunnen in beide gevallen niets voelen, zien, horen, ruiken, aanraken in de omgeving van de laptop of de radio mbt de signalen die erbinnen stralen...

Je gedachten worden gecreëerd met behulp van beelden, geluiden, geuren, woorden enz. die je jezelf kunt voorstellen. Wanneer jij in gedachten denkt aan een conversatie met een blinde, dan "hoor" je jezelf denkbeeldig praten, zonder iets te horen. Een dove die nog nooit gehoord heeft, kan zich het gehoor niet in die zin voorstellen, en maakt in het dagelijks leven voornamelijk gebruik van beelden die hij leest. Daarom zal een blinde diezelfde conversatie met jou in gedachten denkbeeldig "lezen", door zich de betreffende beelden voor te stellen.

IN je hoofd zijn het gedachten. Mensen die geestesziek zijn en stemmen horen denken dat deze van buiten komen. Zij draaien zich dan bv om omdat ze iemand achter zich horen praten. Of doven dat ook kunnen horen weet ik niet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100