Is roken slecht voor je als je het niet 'doorgeademd?'

Toegevoegd na 15 minuten:
Veel familie rookt ook dus meeroken ben ik gewend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk bedoel je hier inhaleren. Roken is altijd slecht, want er zitten giftige stoffen in de rook. Als we de onderzoeken moeten geloven, is meeroken ook slecht. D.w.z. je rookt niet, maar bent in het gezelschap van een roker. Het niet inhaleren van de rook van een sigaretje heeft m.i. ongeveer dezelfde effecten als meeroken. Het is dus ook ongezond, maar als je al die rook doelbewust ook nog eens in je longen laat belanden met iedere trek aan je sigaretje, dan is dat natuurlijk vele malen ongezonder. Als je weinig rookt, en je inhaleert niet, dan blijft het zo dat je beter niet kunt roken, maar dan vallen de gezondheidsrisico's best te overzien, en is het wonen vlakbij een snelweg (met al die vieze uitlaatgassen) net zo ongezond, als het zo nu en dan genieten van een sigaretje.

Ja, want de rook die je dan uitademt adem je weer in als je gewoon ademt. Je krijgt dan alsnog de rook en schadelijke stoffen binnen.

Ja. De meest verslavende stof in sigaretten is nicotine, en die komt gewoon via je wangslijmvlies je lichaam binnen, ook als je niet inhaleert. Toegevoegd na 1 minuut: Die nicotine zit niet of nauwelijks in de rook die je uitademt. Je kunt niet-over-je-longen-roken dus niet vergelijken met 'meeroken'. Tenzij je ook geen trekkie neemt een het ding alleen in je hand houdt voor de sier of laat smeulen in de asbak.

Je zou het kunnen bezien als passief roken.Daar zijn studies over gedaan die de schadelijkheid hebben bevestigd. Zelfs wetten zijn erdoor tot stand gekomen. Het is ook slecht voor je zelf,in de zin dat je een slecht voorbeeld geeft aan anderen.Ben je graag een slecht voorbeeld? Je promoot het roken bij anderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100