Wat kunnen (buiten zwangerschap, overgang en verwijdering van de uterus) redenen zijn dat een vrouw niet menstrueert?

Weet jij het antwoord?

/2500

te licht of te zwaar

anorexia kan een reden zijn. als een vrouw te weinig eten binnenkrijgt dan gaat het de vetreserves opmaken. als deze eenmaal op zijn probeert het lichaam energie te besparen door onder andere de menstruatiecyclus te stoppen. ook kan topsport een reden zijn, het lichaam moet zulke grote inspanningen leveren dat het geen energie meer overhoud voor een menstruatiecyclus.

Doorslikken van de pil. Sommige vrouwen worden bij gebruik van een spiraaltje ook steeds minder ongesteld tot het uiteindelijk helemaal wegblijft.

Soms kan de menstruatie ineens maanden wegblijven. Bijna altijd heeft dit natuurlijke oorzaken en komt de menstruatie uiteindelijk vanzelf weer op gang. De eerste jaren dat een vrouw menstrueert en in de laatste jaren van de vruchtbare levensfase komt het vaak voor dat de menstruatie onregelmatig is of wegblijft. Dat heeft met hormonale schommelingen te maken. Door sommige medicijnen kan de maandelijkse bloeding tijdelijk wegblijven, zoals antidepressiva, de pil of het hormoonspiraaltje. Ook lichamelijke of geestelijke spanningen kunnen ervoor zorgen dat de menstruatie wegblijft, bijvoorbeeld bij stress of ingrijpende gebeurtenissen, zeer intensieve sport, eetproblemen, sterk afvallen of erg mager zijn.

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7Ba33bcf6f-60b1-4...

Stress

Al de bovenstaande antwoorden zijn goed maar ik heb het zelf meegemaakt doordat mijn eileiders verstopt zaten. Nadat ze via een laparascopie waren schoongemaakt menstrueerde ik direct weer. Dit kan dus ook een reden zijn voor het uitblijven. Zelfs de gedachte aan een evtl zwangerschap, als je er bang voor bent of juist erg wenst, kan er voor zorgen dat je menstruatie uitblijft.

Het gebruik van testosteron in het kader van de transformatie van vrouw tot man

Bronnen:
www.transman.nl

Als ze inwendig niet juist in elkaar zit, bv van buiten is ze vrouw maar ze heeft geen geslachtsdelen inwendig. Is een heuse aandoening. Omdat je van de buitenkant niks kunt zien wordt het vaak pas laat ontdekt dat er vsn binnen mannelijke geslachtsorganen zitten.

Als ze te mager is en niet voldoende eet.

Afgezien van anticonceptie is de meest voorkomende reden dat die vrouw niet ovuleert. Menstruatie is namelijk wat ongeveer twee weken na de ovulatie gebeurt als er geen bevrucht ei is ingenesteld. Zonder ovulatie blijft vaak de menstruatie weg. Dat niet ovuleren kan dan weer verschillende redenen hebben. Eén die vaak voorkomt is PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom). Hierbij gaat de aanwezigheid van meerdere cysten op de eierstokken gepaard met hormonale afwijkingen waardoor eicellen zich niet (goed) ontwikkelen. Ook in andere gevallen gaat het meestal om een hormonale onbalans.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anovulatie#Oorzaken
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycysteus-o...

Extreem ondergewicht Extreem overgewicht Spanning/stress Andere hormonale stoornissen (van milde klierproblemen tot tumoren) Bijwerking van anticonceptie zoals (prik)pil of (mirena)spiraal

Eigenlijk zijn er vele redenen, maar komt het vaak op het volgende neer: Je lichaam is niet gezond, en omdat een menstruatiecyclus veel energie kost, laat het dat maar vallen, om zich volledig op je gezondheid te richten. Bovendien denkt de natuur dat je toch niet gezond genoeg bent om waardevol nageslacht te produceren. Je lichaam concentreert zich op zichzelf, en als je gezond genoeg bent, begint de menstruatie vanzelf. Om uit te zoeken wat het probleem precies is, is het verstandig om je huisarts te raadplegen. Hij/zij kan je eventueel doorsturen naar een gynaecoloog die je hormonen onderzoekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100