is lang je plas ophouden slecht voor je? En hoe kan je langer je plas ophouden?

Soms is de school afgelopen, en ik moet dan nog 45 minuten naar huis fietsen. Ik moet dan al plassen, maar wil niet, zodra ik eenmaal thuis kom kan ik nog amper lopen van de nood. Is dat erg? Het gebeurt niet erg vaak, maar wel eens een keertje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je plas ophouden voor een keertje is niet zo erg. Als je het structureel doet kun je daar problemen van krijgen. Ik zou gewoon voor je naar huis fietst op school nog even plassen dan hoef je onderweg niet.

Als je vaak je plas ophoud, kun je op de lange duur nierstenen ontwikkelen. Het is dus niet zo heel goed, voor een keertje maakt het natuurlijk niet uit! Nierstenen ontstaan door de hoge concentratie urine in de blaas!

Als je heel lang je plas ophoudt kun je blaasontsteking krijgen dus pas op!

Het is beter om te plassen als je moet. Zolang je stilzit voel je het niet zo dat je een volle blaas hebt maar zodra je in beweging komt wel. Het is beter om jezelf aan te leren om te plassen voordat je naar huis gaat. Als je geen gezondheidsproblemen hebt kan het niet echt kwaad om je plas langer op te houden maar de kans op blaasontsteking is wel wat groter en comfortabel naar huis fietsen lijkt me ook beter voor je gevoel van welzijn, dus je gezondheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100