Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je duizelig worden van sigarettenlucht en hoe kan dat en hoe mee om te gaan, bestaat een allergie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt er dizzy van worden omdat je het vies vindt, en als er veel gerookt wordt komt er toch wat minder zuurstof in de lucht. Bij een rookallergie denk ik vooral aan mensen met astmatische klachten, longen die snel overprikkeld raken kunnen extra fel op rook reageren (van sigaretten maar ook van alle andere bronnen).

Het kan je duizelig maken, doordat het zuurstof gehalte dan wat minder is. Als je astma hebt, of copd, kan je er extra last van hebben. Ik neem aan dat jezelf niet rookt. Maar als niet roker kan je er heel veel last van hebben. Ik ben een roker....Ik rook nooit bij mensen binnen. Ook niet als de, niet roker zegt dat het mag. (tenzij hij zelf rookt.) Het is heel slecht om als niet roker in de lucht te zitten, dus je mag eisen dat degene buiten rookt.

Als je in een rokerige ruimte bent kun je door het gebrek aan frisse lucht duizelig of misselijk worden. Je kunt zelfs flauwvallen omdat er te weinig zuurstof is.

Bronnen:
http://www.studieinfo.nl/alcoholendrugs/tabak.html

Mijn echtgenote rookt ook en ik heb er ook last van. Mijn oplossing was een luchtzuiveringstoestel aan te kopen (169 euro) en dat zuivert heel goed alle lucht. Ik heb er nu veel minder last van en zeker die vieze geur is weg bij ons. Zie op www.maanlicht.be

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100