hoe komt dat vrouwen ouder worden dan mannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk omdat mannen meer zwaar werk doen, en misschien eerder "versleten" zijn.

ooit leefden vrouwen relatief gezonden omdat ze minder rookten en dronken. sinds ze die "geneugten"hebben ontdekt schijnt het verschil snel kleiner te worden Toegevoegd na 2 minuten: ha, kijk er schijnt zelfs onlangs iets over in de krant geweest te zijn

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_leven...

Het verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen is nog maar vier jaar tegen tien jaar geleden zeker zes jaar. Dat komt vooral omdat het aantal rokende mannen en vrouwen naar elkaar is toegegroeid.

Bronnen:
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolk...

Het achterblijven van de man heeft niets te maken met biologische beperkingen, weet de Leidse hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp. „In andere landen, zoals Japan, Frankrijk en Zweden, is de levensverwachting van gepensioneerde mannen veel harder toegenomen. Het kán dus wel.” Met roken en euthanasie heeft de zwakke positie van de man ook niets te maken, zo is uit onderzoek gebleken. Westendorp vermoedt eerder dat de zorg voor ouderen in Nederland tekortschiet. Zo ligt de sterfte aan griep in verzorgings- en verpleeghuizen hoog. Daarnaast blijven depressies en verwardheid vaak onbehandeld. Al die factoren zijn ook nadelig voor vrouwen, maar mannen hebben er wellicht meer last van.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/artic...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100