Hoe groeit haar?

Dat zou ik heel graag willen weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Onderaan een haar, in je hoofdhuid, zit het haarzakje. Uit dit haarzakje groeit de haar. Het haarzakje wordt via het bloed voorzien van voedingsstoffen en maakt cellen aan. Deze cellen vormen de haar, die steeds verder naar buiten groeit.

Het haar groeit uit een haarzakje. De groei van een haar bestaat uit drie fasen: 1. Groeifase 2. Overgangsfase 3. Rustfase In de groeifase groeit de haar. Dit duirt gemiddeld drie jaar. Daarna breekt de overgangsfase aan. Hierin stopt de groei. Vervolgens zal de haar in de rustfase uitvallen. Na enkele maanden begint het haarzakje met de productie van een nieuwe haar.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/haar.html

Haren op een bepaald gebied van het lichaam bevinden zich doorgaans in verschillende fasen van de haargroeicyclus. Afhankelijk van leeftijd, stofwisseling en andere factoren, groeit haar bij iedereen op een andere manier, maar het groeit doorgaans in drie fasen: 1 Groeifase (Anagene fase) Het haar groeit actief vanaf de wortel. In deze fase is de concentratie van melanine het hoogst. Melanine is verantwoordelijk voor de pigmentatie van het haar. Hoe hoger de concentratie van melanine in de wortel, des te donkerder is de haarkleur. Alleen haren in de anagene fase zijn gevoelig voor de behandeling met licht. 2 Degradatiefase (Catagene fase) De haargroei stopt en de wortel slinkt voordat de haar uitvalt. 3 Rustfase (Telogene fase) Het oude haar komt los van de wortel en valt uit. De wortel blijft in rusttoestand totdat de biologische klok aangeeft dat deze weer actief moet worden om een nieuw haar te doen groeien.

Bronnen:
http://www.theinsiders.eu/site/index.php?s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100