Waarom raken sommige mensen wel en andere mensen niet verslaafd als ze alcohol en/of drugs gebruiken?

Toegevoegd na 26 minuten:
Ik bedoel dus waarom sommige mensen die dezelfde hoeveelheden of aantallen keren alcohol/drugs gebruiken verslaafd raken terwijl dit voor anderen geen gevolgen heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom wordt de een wel verslaafd en de ander niet. Of je van een drug afhankelijk raakt hangt af van vier factoren. Op de meeste factoren kunnen mensen verschillen waardoor de een een groter kans heeft om verslaafd te raken dan een ander. De factoren zijn: 1. de eigenschappen van de drug; 2. je lichamelijke constitutie 3. Je persoonlijke eigenschappen; 4. Je sociale en maatschappelijke situatie Iemand's persoonlijke eigenschappen of het al of niet hebben van persoonlijke problemen kunnen ook van invloed zijn op het verslaafd raken. Bijvoorbeeld het op een sterke manier ervaren van negatieve gevoelens zonder deze te kunnen hanteren, kan een rol spelen bij het ontstaan van verslaving. Als zo iemand ontdekt dat gebruik van alcohol of drugs een tijdelijke verlichting kunnen geven, zal hij steeds vaker gaan gebruiken. Alcohol en drugs zijn voor hem dan ook extra riskant. Verder zullen alcohol en drugs, bij iemand die weinig hobby's of interesses heeft, een grotere kans maken om een plaats te veroveren, dan bij iemand die voortdurend veel te doen heeft. Problemen zijn ook riskant zeker als gebruikt wordt om in stemming te komen waarbij je deze problemen minder voelt.

Bronnen:
http://www.jellinek.nl/informatie_en_advie...

Dit is o.à. genetisch bepaald :)

Aanleg, (slechte) sociale omstandigheden, verkeerde vrienden. JIJ beslist of je wel of niet ermee door gaat. Maar bovengenoemd speelt zeker een grote rol.

Een persoon kan door zijn eigenheid op biologisch, psygologisch genetisch vlak een bepaalde gevoeligheid hebben ontwikkeld voor verslaving van middelengebruik.

Iedereen kan verslaafd raken onder de juiste omstandigheden. De ene alleen wat makkelijker dan de andere. Heeft verder niks met gene te maken.

dat ligt eraan hoe sterk jezelf in je schoenen staat, de een is er vatbaar voor, de ander niet. dwz. hoe ga je er zelf mee om. (mijn ervaring)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100