kunnen je tranen opgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tranen komen uit traanklieren, en daarvan heeft elk oog er één, verdeeld in een hoofdtraanklier en twee nevenklieren. Door te knipperen, wordt een beetje vocht uit de traanklieren geperst, dat door de oogleden wordt uitgestreken over het hele oog. De traanklieren zitten in het bovenste ooglid en in de oogkas, aan de kant van de slaap. Ze zijn niet alleen actief op huilerige momenten. Voortdurend leveren ze vocht - ongeveer een tiende van een milliliter per uur - om te verhinderen dat het oog uitdroogt. Lees hier verder over tranen: http://www.kimbols.be/artikels/medisch/ontstaan_tranen.php

Nee, want dan zou je uitgedroogd zijn. Dat kan alleen als je niet meer leeft. Zolang er vocht in je traanbuisjes kan komen heb je het vermogen om tranen te produceren.

opgaan niet ,de traanbuisjes kunnen door bepaalde omstandigheden wel te weinig traanvocht produceren en dan moet je druppelen met kunsttranen.

Figuurlijk soms wel, als je heel veel verdriet hebt. Maar letterlijk niet. Mooi geregeld hè, van het lichaam.

Toch wel. Ik herinner me een uitspraak van mijn moeder. Ze werd 87 jaar. Ongeveer twee jaar voordat ze stierf, zei ze tegen me: " Weet je wat ik nog wel eens zou willen? Huilen, echt huilen. Dat kan ik al jaren niet meer, hoe verdrietig ik soms ook ben." Huilen is niet alleen een kwestie van traanbuisjes en werkende traanklieren. Het is ook het leven zelf, dat tranen doet opdrogen.

als je vocht in je lichaam hebt dan heb je ook tranen..| geen vocht in je lichaam is geen tranen maar dan leef je inmiddels ook niet meer.

Er zijn chronische ziektes waarbij het traanvocht opdroogt. Dat lijkt me heel erg als je het verdriet om de pijn niet meer kan ´uithuilen´. Kan voorkomen bij o.a. SLE lupus.

Nee, tranen raken nooit op, want je traanklieren bij je ogen blijven traanvocht maken zo lang je leeft. Je ogen moeten vochtig blijven anders gaan ze pijn doen en drogen ze uit.

Bronnen:
http://www.jaapdejonge.nl/portfolio/opdrac...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100