Wanneer mag je een bewusteloze in een stabiele zijligging leggen?

Wanneer mag je een bewusteloze in een stabiele zijligging leggen en welke handelingen moet je verrichten voordat je iemand daar in kunt leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eventuele tandprothese verwijderen en tong naar buiten trekken.

laatste keer dat ik 5 minuten bewusteloos lag, ben ik in de zijligging gelegd zonder dat ik 1 van die symptomen had. dus ik adviseer om het gewoon altijd te doen, het is namelijk nooit slecht om het te doen!

- ademweg controleren en zonodig vrijmaken; braaksel, kunstgebit e.d. verwijderen - controle op ademhaling - dan in stabiele zijligging draaien en een persoon erbij en ademhaling v/h slachtoffer regelmatig te controleren - verdere afhandeling via alarmnummer

Als er geen vermoedens zijn van breuken en dergelijke.

Als die normaal ademd

Nooit! Als een slachtoffer bewusteloos is betekent dat jij niet klaar bent met reanimeren! Doe je dat toch riskeer je onherroepelijk hersenbeschadiging. Je gaat dan door met reanimeren totdat het ambulancepersoneel is gearriveerd. Toegevoegd na 9 minuten: Onderscheid bewusteloos / diep bewusteloos... (O,oh, ja, die BHV moet nodig weer 's herhaald worden) Je moet voordat je de stabiele zijligging toepast weten of de persoon bewusteloos is en wel ademt+hartslag heeft en op de pijnprikkel reageert. Wat ik eerder zei geldt wel voor diep bewusteloos zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100