Kunnen rimpels als je je levenstijl veranderd verdwijnen of minder zichtbaar zijn?

Ik ben 23 en heb al zoveel rimpels onder mijn ogen en naast mijn ogen.

Ik rook dagelijks sigaretten en wiet, eet slecht en drink weinig water, ook sport ik niet en heb ik een verstoorde slaapritme.

Als ik dit allemaal aanpak verdwijnen de rimpels dan of is het zo dat als ze er eenmaal zijn ze blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je dit allemaal aanpakt zullen de rimpels die je hebt niet verdwijnen. Maar ze zullen wel een stuk minder zichtbaar worden. Door gezonder te leven zal de conditie van je huid ook een stuk gezonder worden, betere doorbloeding, betere vochthuishouding. In een soepele gezonde huid zullen rimpels minder opvallen en zullen er minder snel nieuwe rimpels verschijnen. Het heeft ook met aanleg, je genen, te maken en daar kan je niet zo veel aan doen. Maar als je die aanleg hebt en als je zo doorgaat, met deze levenstijl, kan je er op je 30ste uitzien als een oud vrouwtje.

ik vrees dat rimpels in principe blijvend zijn, of je zou flink in gewicht moeten aankomen. doordat je dan een voller gezicht krijgt, kunnen de rimpels minder prominent zijn. wel krijg je bij een gezondere levensstijl een gavere huid en een frissere uitstraling, waardoor de rimpels minder zullen opvallen.

Bepaalde stoffen in tabaksrook kunnen de afbraak van bindweefsel in de huid bevorderen waardoor het zijn elasticiteit verliest. Hierdoor ontstaan vroegtijdig rimpels en plooien in de huid. Mensen die 15-20 sigaretten per dag roken hebben een huid die gemiddeld net zo veel rimpels vertoont als niet-rokers die 20 jaar ouder zijn. Er treedt dus een versnelde veroudering van de huid op. Bij mensen die tijdig stoppen met roken verdwijnt deze voortijdige veroudering gedeeltelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100