verf in vaatwassener en beetje gegeten beide iets erg?

ik heb een week geleden me kamer geschilderd en daarbij had ik een vork gebruikt om de blikken verf open te maken deze vork zat dus onder verf( latex verf van karwei. ) mijn huisgenootje heft deze in de afwas gedaan want die kwm hem tegen. Maar er staat op de vef verpakking ook dat de verf en water etc ervan als chemisch afval moet worden behandeld. Is het erg als dit dus in de vaatwasser is gegaan? Daarbij heb ik vanochtend die vork weer gebruikt om te eten en kwam ik er later achter day er nog steeds verf op zat (was nogal donker). heel de dag ben ik al wel een beetje missselijk. Iemand een idee of deze beide digen erg kunnen zijn? Zoja, wat doen?

Toegevoegd na 47 seconden:
met afwas bedoel ik de vaatwasser!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo'n klein beetje verf kan absoluut geen kwaad. Zowel de afwasmachine als jij kunnen daar goed tegen. Je bent nu een beetje geobsedeerd door deze voorval, vandaar dat je jezelf misselijk denkt. Geen paniek dus!

Als je al wat van de (inmiddels opgedroogde) verf hebt binnengekregen is dat zo'n minimale hoeveelheid dat je daar maar niet van wakker moet gaan liggen. Latex is een nauwelijks tot geen agressieve verfsoort op basis van polyvinylacetaat. Dat is een kneedbaar goedje dat o.a. ook als basis van kauwgom wordt gebruikt als alternatief voor natuurlijke gom.

Hangt erg van de verf af, de 1 is giftiger dan de andere. Maar latex? Hm.. nee.. ongeveer even gevaarlijk als een condoom in je mond stoppen denk ik ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100