Wat heb je nodig bij Kneuzingen en verstuikingen

Nodig voor EHBO

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal pijn, zwelling (soms pas na wat langere tijd) en een bloeduitstorting (zichtbaar als een blauwe verkleuring). Kneuzing Een beschadiging van de ‘weke delen’ tussen huid en bot. Verstuiking Een overbelasting (soms met scheuring) van de gewrichtsbanden of gewrichtskapsel door een geforceerde beweging (verzwikking) van het gewricht. Actie Koelen met een coldpack of een zak met ijsklontjes. Ook is koelen gedurende 10 tot 15 minuten met water uit de kraan een goed alternatief. Geef zo nodig rust en steun aan het getroffen lichaamsdeel. Oefen met een drukverband druk uit op het getroffen lichaamsdeel. Leg een getroffen been hoog, geef een arm steun met een driekanten doek. Hoe / Tips Leg altijd een droge doek tussen coldpack en ijs en het getroffen lichaamsdeel om schade aan de huid te voorkomen. Laat het slachtoffer niet alleen. De combinatie van pijn en kou kan er voor zorgen dat het slachtoffer een flauwte krijgt. Neem contact op met een arts.

Bronnen:
http://www.ehbo.nl/Help.htm#kneuzing

Een compres dat je in de vriezer hebt liggen of een zak diepvriesgroenten die los gevroren is. In eerste instantie is koelen namelijk nodig. Daarna een drukverband aanleggen als je dat wilt. Het verlicht meestal wel. Kijk eens op mijn bron, daar staan diverse wikkelmethoden op en aanleggen van een mitella enz. Toegevoegd na 18 minuten: Je hebt dus voor je EHBO doos alleen witte watten, vette watten en cambric windsel nodig, krammetjes of leukoplast om het vast te zetten en een mitella als de arm, hand of pols betroffen is.

Bronnen:
http://www.evv-elburg.nl/files/jeugdhandbo...

Arniflor zalf van VSM, dit gaat de zwelling tegen en zorgt dat het niet zo blauw wordt.. De zalf komt na koelen en evt. consultatie van een arts..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100