Kun je dood gaan als je een buikwandcorrectie laat doen?

Hoe groot is dat risico. Is de kans in procenten aan te geven. Zo ja hoe groot is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Simpel gezegd: ja. Ik heb wat gegoogled, en hoewel zeldzaam had ik niet veel tijd nodig om een geval van overlijden te vinden na een buikwandcorrectie. Maar de kans is zeer gering, en zelfs de simpelste ingreep heeft zijn risico's. Toegevoegd na 1 minuut: Van de duizenden gevallen per jaar gaat het denk ik om enkele uitzonderingen, dus het is in ieder geval minder als 1 procent. Het is in ieder geval veel veiliger als een maagverkleining ofzo.

Normaal zijn de omstandigheden zodanig dat dat risico's worden vermeden door goede controle tijdens de operatie. Als je verder gezond bent, is er voor niemand een rede tot zorgen. Toch houdt een operatieteam met alles rekening en daar zijn ze ook op ingesteld. In elke operatie zit een risico. Dat geldt ook voor het op straat lopen. Als je zorgen hebt, bespreek dat dan met de anaestesist of de chirurg. Mogelijk kunnen zij je gerust stellen.

Ja dan kun je dood gaan. Je kunt ook dood gaan als je een andere operatie laat doen. Je kunt ook dood gaan bij het oversteken van de straat. Je kunt dood gaan door een hartstilstand. Dood gaan kun je altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100