Wat kan er gebruikt worden om schimmels te doden?

Ik heb te maken met een kalknagel wat veroorzaakt wordt door schimmels. Ik wil niet weten hoe ik mijn nagel schimmelvrij kan maken maar ik wil juist weten wat voor soort ontsmettingsmiddel ik kan gebruiken om oa mijn nagelknipper schimmelvrij te maken :))

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke vorm van even goed afwassen is goed. Zonder voedingsbodem houdt de schimmel het niet heel lang uit. Vertrouw je het helemaal niet, dan heb je voor minder dan een euro eventueel al een nieuw nagelknippertje. (Action, Wibra). Maar eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit gehoord dat iemand een schimmelnagel heeft gekregen van een nagelknipper. Ook kun je het spul dat je op je nagels smeert om een kalknagel te verhelpen (meestal 3 maanden lang twee keer per dag) een keer of wat op je nagelknipper smeren. Baat het niet, het schaadt ook niet.

nagelknipper kun je gewoon steraliseren met alchohol of een badje van chloor of met ontsmettingsmiddel voor bijv oorbellen e.d.. Voor je nagels kun je het beste naar de huisarts of drogist.

Schimmels onder de nagel zijn erg moeilijk te bestrijden. Mogelijkheden zijn er wel maar in de vorm van pittige antibiotica via huisarts. Is best een paardemiddel. Verder de bekende dingen als hygiene, dagelijks schone sokken en evt. Anti Schimmelpoeder op de tenen ove verdere verspreiding zo veel mogelijk tegen te gaan. Troep onder de nagels uithalen nadat eerst deze troep nat is gemaakt in een voetenbadje.

Alcohol 70 % is een goede ontsmetter, of Hibisol, beiden verkrijgbaar bij de apotheek. Maar ook 20 minuten laten koken in water is goed, dan tóch eerst het wat grovere vuil van de knipper halen en de knipper afnemen met alcohol. Ik ben evengoed benieuwd hoe je je nagel denkt schimmelvrij te maken :-) 't was ooit mijn vak : voeten en nagels.

uitkoken kun je ook doen. 10 min volstaat Anders heb je ook nog de mogelijkheid tussen deze; Aldehyden , chloor, Fenolen , Peroxiden (op kunststof/kunstlenzen), Glucoprotamine Ps wel even op internet opzoeken hoe je dit dan moet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100