Waarom jeuken mijn handen zo vreselijk na het aftuigen of optuigen van een KUNSTkerstboom ?

Echt vreselijk ; ik kan er soms nog wel een dag of twee last van hebben. Toch zit er bij mijn weten niks in de boom waar je allergisch voor kunt zijn. Waarom jeuken mijn handen (palmen en bovenkant beide) zo na het werken met een kunstkerstboom ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan heel goed door minuscule stof- en schimmeldeeltjes komen,die zich eigenlijk op elke kunstboom bevinden. Omdat de boom en versieringen steeds een bijna een jaar stilliggen verzamelt het nogal wat van die rommel. Maak je de boom,en de versieringen goed schoon voordat je alles opbergt elk jaar ? Of voordat je de boom optuigt ? Zo nee zou er eens over na kunnen denken of dit klopt in jouw geval. Tips bij een kunstkerstboom 1. Maak de kerstboom eerst goed schoon met een doek. Wrijf van boven naar beneden om zo stofdeeltjes en mogelijke schimmel te verwijderen. 2. Verwijder stof en schimmel van de opgeslagen versiering en lampen, voordat het de boom in gaat. 3. En voor de opslag van de boom voor volgend jaar: bewaar deze goed afgedekt op een koele en droge plaats.

Bronnen:
http://allergieplatform.nl/informatie-cont...

Misschien door de brandwerende behandeling die veel kunstkerstbomen ondergaan?

He, dat heb ik ook. Niet lang, een uurtje. Maar toch. Ook van en echte boom trouwens, van die hars. Ik krijg het volgens mij van het optuigen en afhalen van het engelenhaar. Irritant gevoel.

Kan het zijn,Marleen,dat er ergens nog restjes "engelenhaar" in zitten? Dat is erg fijn gesponnen glas en kan ontzettend irriteren.

Het kan door de minuscule (gebroken) glasdeeltjes van het engelenhaar. Dat is ook schadelijk voor de gezondheid wanneer je dat inademt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100