Heeft iemand hier persoonlijke ervaring met een whiplash?

Waar had jij het meest last van?
Heb je fysiotherapie of iets anders gehad?
Hoe lang duurde het voordat je je weer goed voelde?
Hoe lang duurde het voordat je weer (een beetje) kon werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zat in 1995 in de trein van Eindhoven naar Helmond en zat in de lichtste trein, daar waar de gewonden vielen... Daar heb ik een whiplash aan overgehouden en heb er nu nog last van... Het viel eerst nog mee, dacht ik, maar het werd erger en erger, kon geen geluid of licht meer verdragen... En het werd één hard geheel de nek en de rug... Het heeft een jaar geduurd voor ik weer een beetje vooruit kon... Draag een kraag, en niet 6 weken maar veel langer... Het is zo´n wonderlijk evenwicht in de nek, en het duurt zo lang eer dat weer een beetje terugkomt... Maar de oplossing die ik vond, samen met de fysiotherapeut was een meditatie, op elk moment ontspannen, ontspannen en ontspannen... Het wil eigenlijk automatisch spannen en om dat te doorbreken moest ik elk moment erbij zijn, als een meditatie om te ontspannen en te ontspannen... Dat heeft wel na lange tijd de doorbraak gemaakt... Maar nu ik er weer over nadenk, valt het me weer op hoe snel je iets vergeet... Op het moment van de whiplash, dan heb je pijn en daarna als het weg is heb je alleen maar herinnering en je vergeet de actuele ervaring, en is ook maar goed dat je pijn niet als ervaring kunt herinneren, want dan zou je pijn spontaan kunnen oproepen... Het moeilijkst was, is het slechte humeur en het niet kunnen verdragen van geluid en van licht... Ik herinner me wel dat ik op een gegeven moment weer kon rijden en in de nacht werd ik zo boos dat een tegenligger mij in de ogen scheen met zijn koplampen... Maar de kwade zin en het slechte humeur is toch wel het vervelendste, enorme kwaadheid op niets... Heb je iets aan je nek dan uit zich dat in enorme boosheid op niets... En dat is niet zo maar weg...

Duizeligheid en nekklachten, daar had ik veel last van. Ik heb inderdaad fysiotherapie gehad en het duurde een maand of acht voor ik me weer een beetje goed voelde. Werken deed ik indertijd niet, daar ik studeerde. Mijn studie heeft wel anderhalf jaar vertraging opgelopen. Ik kreeg mijn whiplash omdat iemand met 70 achterop de auto knalde die achter mij stond.

Voor diegene die bekend zijn in het Brabantse land, het gebeurde bij het ei van Ommel (hele grote rotonde bij Asten (afslag Asten A67 Eindhoven-Venlo). Ik stond voorgesorteerd om de rotonde op te gaan, als je hier voor sorteert sta je eigenlijk bijna parallel aan de rijbaan van de rotonde. Ik zat dus over mijn schouder te kijken of er verkeer aankwam (kin op schouder). Als je daar bekend bent weet je dat je op die rotonde hendig 70 of nog harder kan rijden dus met het oprijden moet je daar rekening mee houden. Achter mij reed er een dame die het verkeer anders inschatte en dacht: oh die gaat wel voor die vrachtwagen en kan ik ook mooi gelijk bij mee gaan en ze trok dus vol op. op het allerlaatste moment zag ze dat ik NOG STEEDS stilstond (remlichten aan), ze heeft nog geremd en weggestuurd maar is met een vaartje van 30 niet recht achter op me geklapperd, niet hard maar daar zit nou net de trick: ze pakte me schuin op mijn kont (douwde zeg maar mijn kont naar links). Ik zat ook nog eens naar links te kijken en zag het niet aankomen. een bijzonder lullige snelheid met zelfs weinig blikschade maar door de hoeken van mijn nek en de hoek van de tik een redelijke vervelende whiplash op gelopen. Veel last van verkrampte nek, vaste spieren (zelfs met fysio kwamen ze niet los - vooral links van nekwervels was gewoon 1 dikke harde kabelbundel aan spieren). Hierdoor heel heel veel last van hoofdpijn gehad. De meeste problemen kwamen echter toen de nekpijn (impact pijn) weg was. Duizelig bij licht verschil (licht donker en visa versa), langzame focus als ik in het verkeer spiegelde (normaal stellen je ogen snel scherp maar voor mijn gevoel duurde dat bij mij een seconde langer) en veel concentratie verlies en een toename van vergeetachtigheid. Ik heb nooit met een brace gelopen of plat gelegen. Ik ben er door pijnstillers en fysio weer boven op gekomen, maar nu een jaar later moet ik zeggen dat als er een airco ergens aanstaat en ik voel dat in mijn nek mijn spieren snel "verharden" en dat de symptonen heel snel terug komen (maar gelukkig ook weer heel snel verdwijnen) Ik heb niet thuis gezeten (ja de eerste dag). Ik ben van mening dat in overleg met specialist je bezig moet blijven thuis raak je veel te snel in een cirkel en werk geeft afleiding (als je baas coulance kan opbrengen als dingen langzamer gaan). Maar let wel: IN OVERLEG MET specialist. Zeker met een whiplash moet je zelf niet gaan "dokteren"

Ben een keer met snowboarden gevallen. Lijkt me niet echt een whiplash, maar het doet na bijna een half jaar nog steeds aardig pijn als ik m''n hoofd beweeg.

Bronnen:
http://pimbakker.hyves.nl/album/37185630/W...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100