Waarom hebben me ouders me altijd door?

Ben net een nieuw lid van GV en ben 17 jaar. Maar heb een vraagje
Als ik iets gedaan heb wat ik niet mocht doen weten me ouders dat altijd. Ze zien het in mijn ogen of ze zeggen altijd dat ik me anders gedraag terwijl ik me toch echt hetzelfde gedraag als anders, Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nouja, ze kennen je al je hele leven. Met mensenkennis zijn een hele hoop mensen te doorzien.. Het niet kunnen liegen, het toch net iets anders gedragen. Jij denkt misschien dat je je anders gedraagt. Misschien is dit wel helemaal niet zo. Minuscule dingen zullen tevens ook opvallen. Zie het als een ingebouwde leugen detector. Het zou niet goed zijn als je ouders je niet zouden doorhebben.

Omdat je je toch anders gedraagt. Dat doe je niet bewust en daardoor merk je het niet. Je ouders kennen je echter door en door en daardoor zien ze iedere subtiele verandering in je gedrag. Vaak is het ook zo dat je zo erg je best doet om 'normaal' te doen dat dat juist opvalt. De enige manier om te zorgen dat niemand door heeft dat je iets hebt gedaan dat niet door de beugel kan is als het je werkelijk niets kan schelen. Je niet schuldig voelen dus. Maar als je ouders je goed hebben opgevoed, dan zal dat niet zo maar lukken. Ben maar blij dat je ouders je altijd door hebben. Dat betekent dat ze je aandacht geven, op je letten, bewust met je bezig zijn. Ze houden dus echt van je en doen er alles aan om je te behoeden voor fouten of anders toch te wijzen op wat je misschien beter anders kan doen zodat je niet in de problemen komt. Kort antwoord: omdat ze om je geven.

Dit was tot voor kort ook voor mij een raadsel Ik ben nu echter de moeder van een nu 16 maanden oud jongetje en op een of andere manier weet ik het gewoon als hij iets uithaalt. Al hoor of zie ik niets! Misschien komt het omdat je zoveel genen gelijk hebt, dat je het "voelt" als je kind iets uithaalt? Verder leer je je kind vanaf de eerste dag kennen op een hele intieme manier, dus is het heel goed mogelijk dat ze de bij jou onbewuste gedragsveranderingen wel waarnemen.

Ha, die Equal; Herkenbaar. "Daar ben je nou eenmaal ouder voor" is de dooddoener die ik mijn kinderen (14 en 16 jaar oud) op deze vraag meestal meegeef. Zie het maar als iets positiefs; je ouders kennen je blijkbaar heel goed en hebben oog voor wat je doet en hoe het met je gaat.

Dat is een goed bewaard geheim. Deze kennis neem je onbewust tot je op het moment dat jezelf kinderen hebt. Tegen de tijd dat ze 17 jaar zijn, ben je helemaal op de hoogte van dit geheim. Sterkte ermee!

Je zult wel denken : waar gáát dit over - maar ik ben hondentrainer, en omdat honden alleen door lichaamstaal communiceren, heb ik geleerd daar heel erg op te letten. Dounja heeft gelijk, het zijn super-kleine dingetjes die je verraden. Zoals kijken of ze extra naar je kijken als je binnenkomt - dat scherpe kijken van jou is een weggevertje. Of je kauwgom-frisse adem, je gekamde haren, je direct de tv aanzetten zonder op te letten of je een gesprek binnenloopt...... En ik ben het eens met de andere beantwoorders : als het ze niets kon schelen wat er in jouw wereld gebeurt, had je écht een probleem. Iedereen is 17 geweest, en weet dat je je eigen wereld aan het vormgeven bent, maar het is nu eenmaal geen makkelijke tijd om volwassen te worden, en je kind(eren) is het allerbelangrijkste dat er is, het enige waar je letterlijk álles voor over hebt, en een opgroeiend wezen dat véél herkenbare eigenschappen heeft van allebei de ouders.

Omdat ze je verleden kennen als geen ander... Een goede tip, leer je ouders zo door en door kennen dat je hen net zo aanvoelt als zij jou... Je kunt er voordeel bij hebben en je leert erg veel tot je zover bent...

Waarschijnlijk komt dat omdat ze zien dat je je probeert te gedragen als anders, en juist daardoor val je op en weten ze dat er iets aan de hand is. TIP: probeer je niet net zo te gedragen als anders.

Je stem wordt anders als je liegt.

Uwen neus wordt langer??

mijn moeder wist het als ik gaapte, vertelde ze mij pas maanden geleden. jij heb ook zoiets, misschien krab je aan je neus of gaap je, of rek je je uit. kortom je gedrag veranderd echt. bij mijn broertje zie ik het aan zijn maznier van doen. bij mijn zusje aan haar ogen, en bij mijn vader aan zijn wenkbrauwen.

Ze bespioneren je soms En ouders kunnen meestal zien of je liegt of niet ze hebben ook veel ervaring natuurlijk.

Moeders hebben ogen in hun rug, kunnen door muren heen kijken en lezen je gedachten. Tenminste, volgens mijn kinderen. Ik weet gewoon precies wat ze uitvreten want ja, ik ken ze een beetje - en ik weet nog hoe ik zelf was. Als mijn dochter in de keuken is geweest en meteen daarop aankondigt (!) dat ze even naar de wc gaat, weet ik natuurlijk precies hoe laat het is, ook zonder de open koektrommel op het aanrecht en het kruimelspoor naar de trap. Toch is het inderdaad zo ; hoe goed je ook je best doet een geloofwaardige uitvlucht of smoes te brengen, iemand die je door en door kent en je hele leven gekend heeft, ziet aan de allerkleinste lichaamsbewegingen en hoort aan de meest subtiele nuance in je stem dat je iets verbergt of verbuigt. Tegen relatief vreemden kun je liegen, maar je moeder moet wel een vreselijke hork zijn als ze zich alles wijs laat maken. Volgens mij rúik je het gewoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100