hoe kom je van jeuk rond je edele delen af?

Toegevoegd na 3 minuten:
ik was me goed, scheer mijzelf niet en heb ook geen soa ofzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

misschien was je je eigen te goed... gebruik geen zeep, dit kan irritatie geven... doe het voorlopig alleen met water...

Goed wassen! Met de informatie bij je gestelde vraag kan ik geen beter antwoord verzinnen.

Krabben. Ligt eraan waar die jeuk vandaan komt als je jezelf scheert kan het daarvan komen. Of af en toe wassen als je veel zweet. Misschien ben je allergisch voor iets zeep,stof,glijmiddel etc..

Naar de dokter. Als je normale hygiëne toepast en je hebt toch jeuk, is de kans aanwezig dat je een schimmel of een SOA hebt. En dan kan de dokter je verder helpen. Toegevoegd na 26 minuten: En als je toevallig aan de penicilline bent voor iets anders, kun je ook gigantische jeuk rond je edele delen krijgen. Dat gaat weer over als je kuurtje is afgelopen, maar vraag volgende keer een ander type.

Puur katoenen of bamboe ondergoed dragen, en eens kijken of er een soort allergie of overgevoeligheid kan zijn voor bijvoorbeeld je doucheschuim, of condooms of glijmiddel. Ook: de boel niet te heet wassen, dan droogt de huid teveel uit en die is al zo teer daar. En of invetten een goeie optie is betwijfel ik. Gaat het niet over, dan zou je de huisarts kunnen raadplegen.

Elke dag vijf minuten spoelen onder de douche. Tip van een ouder iemand..voor als je niet naar de dokter wil. werkt perfect. Absoluut niet beginnen met die wasproducten voor daaronder werkt averechts. En geen zeep gebruiken daar kleeft het vuil juist aan en op en het veranderd de zuurgraad van die zone, en die zuurgraad beschermd je juist tegen de jeuk. Als het echt ernstig blijft aanhouden of het wordt schilferig kom je niet onder de huisarts uit en zal je zalf moeten hebben. Ook is het handig om daar wat minder intiem te zijn met je eventuele partner tot jezelf jeukvrij bent anders besmet je als je pech hebt elkaar steeds heen en weer.

ander wasmiddel/wasverzachter onlangs? iets minder wassen kan helpen: wij wassen ons te vaak (niet gruwelen mensen) of in ieder geval geen of minder zeep gebruiken bron: voor wat het waard is, oordeel zelf.

Als je jezelf in dat gebied scheert kan het komen doordat de haartjes weer doorkomen, dit gaat gepaard met jeuk .... Maar is dat niet het geval, dan zou je kunnen checken of je last hebt van schaamluis (zitten op de huid vlakbij de haarwortel) .... mocht dat ook niet het geval zijn, dan zou ik even langs de dokter gaan om het te laten checken. Mocht het zijn dat je last hebt van platjes (schaamluis), dan is daar een middel voor te kopen bij de drogisterij en apotheek.

Teveel wassen met zeep kan ook een heel droge huid opleveren, zeker nu er hard wordt gestookt kan je huid uitdrogen en daardoor gaan jeuken. Je zou wat minder zeep kunnen gebruiken of babyshampoo.

Jammer dat je een man bent..... als het een schimmelinfectie is kan zelf dokteren (voor dames) gedurende een paar dagen vaak helpen. Want dan helpt vaak (niet schrikken, klinkt vies) insmeren met wat yoghurt of kwark, 2x per dag. Na 2 dagen moet de jeuk geheel verdwenen zijn, zo niet dan toch naar de dokter. Of en hoe dat voor mannen zou helpen zou ik niet durven gokken, ik denk het niet ben ik bang, ik zou een creme voor huisirritatie proberen, geen zeep een tijdje en evt ander ondergoed (als je altijd iets straks draagt bijv een boxer) en zeker puur katoen.

Juist moet je het dan scheren :P.

Sudocreme er op smeren.. Dat verlicht meteen!

Dit is gewoon een huidschimmel die ontstaat doordat je te strakke broeken en onderbroeken draagt.Gewoon insmeren met schimmelzalf dan ben je er zo vanaf.

Wat voor soort jeuk is het. Krijg je vlekken of bultjes of uitslag?? Of gewoon jeuk en verder niets? Komt het doordat je haar te lang is? Dan kan je het kort knippen, maar niet te kort, dan kan het weer gaan irriteren. Scheren kan soms helpen, maar dan moet je het goed bij houden. Komt het door zweten? Dan kan je strooi poeder gebruiken, dat absorbeert het zweet goed. Ook goed te gebruiken als je tussen je bil naad erg zweet. Gewoon strooipoeder voor baby's er tussen strooien. (ook voor zweetvoeten)

Heel hard met een stuk prikkeldraad er heen en weer langstrekken. Ik garandeer je dat je dan van de jeuk daar af bent. Maar dit is natuurlijk een grapje. Het echte antwoord is: Je kunt een desinfecterende zeep kopen, Unicura, is een goede, waarmee je jeuk te lijf kunt gaan. Het kan namelijk zo zijn dat je b.v. door het scheren minuscule wondjes hebt gekregen die mogelijk licht ontstoken kunnen zijn. Door die desinfecterende zeep maak je die wondjes schoon en kunnen ze dus genezen. Een tweede mogelijkheid is: Wassen met heel zout water..dat heeft een soortgelijke werking als de bovengenoemde zeep. Groet, Ton Toegevoegd na 2 minuten: In plaats van 'scheren' bedoelde ik krabben te schrijven. Dit nog even ter informatie.

Dat is vervelend! Je kunt ook nog niet overal waar je bent, gauw even krabben... Misschien heb je kunststof ondergoed/strings? Dat kan ook een jeukend gevoel geven. Ga dan over op 100 % katoen. Teveel met zeep gewassen? Af en toe is goed. Voor de rest vaak met water. En misschien: te strakke jeans?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100