Moet mijn dochter dit met haar hond laten doen.

Mijn dochter heeft een mooie hond (dobberman). Hij is nu 9 jaar oud en heeft de laatste tijd last van een ontsteking onder zijn staart ( gecoupeerd).Telkens naar de dierenarts, medicijnen gekregen voor deze ontsteking maar het komt elke keer terug. De dokter geeft nu het advies om hem hieraan te opereren, omdat hij denkt dat het met testosteron te maken heeft wil hij hem gelijk castreren. Mijn dochter is hier bang voor, omdat een dobberman nog al gevoelig schijnt te zijn voor narcose. Maar ook het castreren, is dit nu wel de juiste oplossing? Daarom vraagt ze aan mij Pa, hoe denk jij hier over. Nu dacht ik laat ik dat nou eens voorleggen bij GV. Daar zijn best wel mensen die mij een goed advies kunnen geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor heel veel rassen gaan er verhalen rond op internet dat ze gevoelig zijn voor narcose. In de meeste gevallen is dit niet waar of zwaar overdreven. Het gaat vooral om Collie-achtigen die anders reageren op narcose en/of medicijnen. Voordat de dierenarts een narcose toedient zal hij/zij altijd een algemeen onderzoek doen en dan rekening houden met eventuele risico's. Wil je dat de dierenarts nog beter kan inspelen op eventuele risico's tijdens narcose, dan kan je een pre-anaestetisch bloedonderzoek laten doen. Mocht hieruit blijken dat sommige organen het al wat moeilijk hebben, dan kan ook hierop de hoeveelheid en soort narcose op afgestemd worden. Of het probleem daadwerkelijk met testosteron te maken heeft en of castratie zal helpen, zal niemand op afstand kunnen zeggen. Het enige advies wat ik hierin kan geven is dat je voor een second opinion eens bij een andere arts langs kan gaan. Heb je geld genoeg, dan kan is de absoluut beste second opinion te krijgen in Utrecht. Vraag of je dierenarts je doorverwijst naar een specialist aan de faculteit in Utrecht. Deze hebben absoluut de meeste kennis, beste apparatuur en de meeste opties. Maar hieraan kan wel een behoorlijk prijskaartje hangen.

het is niet helemaal duidelijk of het om ontstoken anaalklieren gaat of chronische lik gedrag bij de hond. Er bestaat ook een prik wat ze tijdelijk chemisch castreerd, Je kan dat wel niet door blijven geven,maar je kan wel zien hoe de hond zich gedraagd of als hij gecastreerd is. Verder is narcose met gas het veiligste. Incontienentie komt vaker bij teven voor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100